Drop-In Consultations

user
Voor wie

Aanvragers uit alle disciplines die nog niet eerder een bijdrage van het AFK hebben ontvangen.

calendar
Wanneer

Het Spreekuur wordt iedere laatste dinsdag van de maand gehouden. 

euro
Budget

Het aan te vragen subsidiebedrag is min. € 2.500 en max. € 5.000 voor een project met als maximale kosten € 10.000.

question
Hoe werkt het?

Tijdens het Spreekuur licht de aanvrager zijn ingestuurde projectplan mondeling toe in een gesprek van 30 minuten. Het AFK beslist op korte termijn over de bijdrage.

 

Wat is het Spreekuur?

Het Spreekuur is er voor aanvragers die niet eerder in aanraking zijn geweest met het AFK. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier een aanvraag doen. Tijdens het Spreekuur licht de aanvrager zijn ingestuurde projectplan mondeling toe. Nog dezelfde week krijgt de aanvrager bericht over de beslissing van het AFK op zijn project.

Wie kunnen er meedoen?

Aan het Spreekuur kunnen zowel amateurkunstenaars en organisaties of instellingen als professionele kunstenaars en organisaties of instellingen deelnemen. Lees voor het opstellen van het projectplan dat de basis vormt van het Spreekuur goed de betreffende; 

Spreekuurdata 2018

Aanmelddatum

Inzenddatum formulier

Spreekuur

June 27
July 17
July 31
August 1
August 14
August 28
August 29
September 11
September 25
September 26
October 15
October 30
October 31
November 12
November 27
November 28
December 3
December 11

Beperkt aantal plaatsen

Het aantal aanmeldingen voor het Spreekuur is hoog. Een aanmelding biedt dan ook geen garantie voor deelname. Wil je er zeker van zijn dat je aanvraag in behandeling wordt genomen, vraag dan niet aan via het Spreekuur, maar via de reguliere procedure. Hier vind je een overzicht van de reguliere subsidiemogelijkheden

Goed om te weten

  • Het Spreekuur geldt voor alle disciplines binnen de regelingen Professionele Kunst en Amateurkunst. 
  • Personen die al eerder - óók namens een organisatie - een bijdrage ontvingen van het AFK, komen niet in aanmerking voor het Spreekuur.
  • Het is niet mogelijk een Spreekuur-aanvraag te doen voor het aanvragen van een ontwikkelbudget en programma-subsidie.
  • Tussen het Spreekuur en de opening/première/uitvoering van het project moet minstens een maand zitten.
  • Als er sprake is van een afwijzing voor je aanvraag, dan kan een aanvrager eenmalig voor een tweede keer deelnemen aan het Spreekuur.

Aanmelden

Leuk dat je mee wil doen aan het Spreekuur. Download de Procedure aanmelden Spreekuur om meer te lezen over hoe het aanmelden in zijn werk gaat. 

Let er wel op dat je bij de aanvraag de regeling, toelichting op de regeling en de richtlijnen als uitgangspunt neemt. Deze pagina geeft slechts een korte impressie van de mogelijkheden van wat wel en niet kan. De drie documenten die je op deze pagina kunt downloaden zijn het uitgangspunt voor een aanvraag. Ook handig om erbij te houden is het aanvraagformulier in 5 stappen.