Vacature: Stafmedewerker Visuele Kunsten & Erfgoed – specialisatie Film

Pluk de Nacht - ondersteund met een vierjarige subsidie (foto: Erwin Verbruggen).
Pluk de Nacht - ondersteund met een vierjarige subsidie (foto: Erwin Verbruggen).

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) zoekt een stafmedewerker Visuele Kunsten & Erfgoed, (m/v/x) voor 32 uur per week. Als stafmedewerker behandel je subsidieaanvragen voor projecten van makers en Amsterdamse culturele organisaties.

Heb jij kennis van visuele kunsten en in het bijzonder van film? Bekijk jij een vraagstuk graag vanuit verschillende invalshoeken? Ga je bevlogen en onderzoekend te werk en kun je goed schrijven? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wie zijn wij?

Het AFK is het fonds van en voor culturele wereldstad Amsterdam. Vanuit onze missie 'Fantastische kunst voor alle Amsterdammers', dragen we bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen of ervaren. Daarom ondersteunen we alle kunstvormen in ieder stadsdeel en in elke wijk. We zijn er voor gevestigde organisaties, voor nieuwe kunstenaars en culturele pioniers, tot aan alle randen van de stad. De veelheid aan stakeholders en activiteiten maakt van het AFK een dynamische organisatie midden in de samenleving, waar veel verschillende kunstvormen samenkomen.  

Wat ga je doen?

Als stafmedewerker ben je het aanspreekpunt voor projectaanvragen binnen het team Visuele Kunsten en Erfgoed van het AFK. Binnen dit team behandel jij als specialist projectaanvragen op het gebeid van film in de regeling professionele kunst.

Je coördineert de behandeling van de aanvragen en bent verantwoordelijk voor de planning. Dit betekent dat je aanvragen leest, adviseurs inschakelt, besluiten voorbereidt en alle analyses vertaalt naar brieven voor de aanvragers. Daarnaast onderhoud je contacten met het culturele veld en signaleer je ontwikkelingen. Daarmee lever je een bijdrage aan het beleid van het AFK. Je hebt nauw contact met huidige- en toekomstige aanvragers over bijvoorbeeld ondersteuningsmogelijkheden. Ook de cultuurverkenners en adviseurs van het AFK spreek je regelmatig. Je bent, samen met het hoofd en een teammedewerker, onderdeel van het team Visuele Kunsten en Erfgoed. In totaal zijn er vier inhoudelijke teams en rond de 25 medewerkers in dienst van het AFK.

Als stafmedewerker ben je betrokken bij het dynamische, Amsterdamse culturele leven op zowel artistiek als zakelijk gebied. Ook krijg je een goed beeld van het diverse aanbod van kunst in de stad: alle disciplines uit alle wijken komen langs bij het AFK.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die weet wat er speelt in de Amsterdamse cultuursector en thuis is in de wereld van visuele kunsten, erfgoed en in het bijzonder film. Je hebt zicht op de verschillende genres, makers, festivals en andere presentatieplekken in de stad. Je hebt kennis van de verschillende fases van het maken van film, zoals treatment, scenario, productie en postproductie.

- Onze voorkeur gaat uit naar iemand met minimaal 3 jaar voor deze functie relevante ervaring.
- Je bent communicatief sterk; je hebt een goede taalbeheersing van het Nederlands, kunt goed schrijven en je bent goed in argumenteren.
- Je bent iemand die graag projectmatig en zorgvuldig werkt en goed omgaat met planning en deadlines.
- Je neemt graag initiatief en bent nieuwsgierig, je zoekt evenementen en activiteiten in de stad op en maakt contact.
- Je adviseert mensen graag over de mogelijkheden bij het AFK. Je ziet kansen en mogelijkheden om het kunstenveld te versterken en nieuwe groepen aanvragers aan te spreken.
- Je onderschrijft het belang van diversiteit en je hebt een inclusieve blik.
- Je kunt goed zowel zelfstandig als samenwerken en denkt aan het teambelang.

Wat wij bieden

Een marktconform salaris; de functie is ingedeeld in schaal 10 van de bij het AFK van toepassing zijnde salarisgroep, gebaseerd op de gemeentelijke salarisschalen (minimaal € 3.090 en maximaal € 4.671 per maand bij een 36-urige werkweek.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
- Een goede pensioenvoorziening, eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding;
- Verschillende opleidingsmogelijkheden;
- Veel vrijheid om je werktijd in te delen;
- Een veilige omgeving en informele werksfeer;
- En het bezoeken van films, tentoonstellingen en andere evenementen namens AFK.

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit in ons personeelsbestand. Wij willen een afspiegeling zijn van de stad waarin we werken en zijn dus op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen.

Procedure

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marleen Lamers, interim manager subsidiebureau, mail mlamers@afk.nl of telefonisch via 020 - 520 0520. Je sollicitatie, bestaande uit je cv en motivatiebrief, kun je uiterlijk 30 januari 2023 sturen naar secretariaat@afk.nl.

De eerst gespreksronde staat gepland op 6 februari en de tweede op 14 februari 2023. Word je uitgenodigd voor de tweede gespreksronde, dan krijg je ook een casus om te behandelen. Een drijfverenanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.