AFK x Oost: AFK komt naar Oost!

24 oktober 2019

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de hele stad verrijkt. Daarom organiseren we speciaal voor kunstenaars, culturele organisaties en andere creatieven verschillende evenementen in de stadsdelen van Amsterdam. Afgelopen jaar waren we een week lang te vinden in Zuidoost en Nieuw-West. Afgelopen april in Noord en van 11 t/m 14 november komt het AFK naar Oost!

De wijk in

Van maandag 11 t/m donderdag 14 november organiseert het AFK tijdens AFK x Oost verschillende events voor makers en culturele organisaties over subsidies bij het AFK en andere financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaan wij ook zelf langs bij culturele organisaties in Oost. Laat je voorlichten tijdens één van de Art Talks, ontmoet de Cultuurverkenners tijdens de Speeddates of bezoek de Financieringsmarkt. Voor informatie over het volledige programma, kijk op: AFK x Oost.

Meet ’n greet het AFK tijdens de Kick-off borrel

We trappen AFK x Oost af met een Kick-off borrel op maandag 11 november voor alle makers, organisaties en creatieven die samen Oost maken tot een cultureel bruisend stadsdeel. Naast een drankje een mooie gelegenheid om collega-makers te ontmoeten én verder kennis te maken met medewerkers van het AFK.

Art Talks, Financieringsmarkt & Speeddates

Tijdens AFK x Oost wordt in samenwerking met Cultuur+Ondernemen, Fonds voor Oost en Voordekunst de Financieringsmarkt georganiseerd. Hier kom je alles te weten over crowdfunding, cultuurleningen en subsidies. In de Art Talk ‘Hoe schrijf je een goed projectplan?’ zullen twee van onze medewerkers vertellen hoe je nou een goed projectplan schrijft, wat er allemaal in zo’n plan moet staan en delen hun stappenplan met je. Ook staan onze Cultuurverkenners weer voor je klaar tijdens de Speeddates. Cultuurverkenners Wouter van Herwaarden (Oost), Paula Roelse (Noord), Nanine van Smoorenburg (Nieuw-West) en Ka-Tjun Hau (West) zitten samen met secretaris Kirsten de Graaff klaar voor al jouw vragen en brainstormen graag met je over jouw project.

Volg AFK op Facebook voor actuele informatie. Heb je vragen over AFK x Oost? Mail dan naar Cultuurverkenner Wouter van Herwaarden op oost@afk.nl. We zien je in oost!

AFK in de stadsdelen

Als kunstfonds van de hele stad wil het AFK zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle soorten aanvragers. We zijn er voor startende kunstenaars, amateurs en professionals, maar ook voor bestaande culturele organisaties. Het AFK werkt al meer dan 10 jaar met eigen Cultuurverkenners in de verschillende stadsdelen. Zij zijn onze ogen en oren in de wijken, waar de vernieuwing en ontwikkeling van Amsterdam ontstaat.