AFK in de stad / West: PLAY STATION Sloterdijk – Get Lost

15 juli 2019

Het kunstmanifest PLAY STATION Sloterdijk bestaande uit vier kunstwerken is momenteel te zien rondom Station Amsterdam Sloterdijk. Cultuurverkenner Nanine van Smoorenburg voor stadsdeel Nieuw-West nam een kijkje bij deze buitenkunst. 

Voor de kunstroute kregen zowel gevestigde als jonge kunstenaars de gelegenheid om een kunstwerk voor de openbare ruimte te realiseren. De kunstwerken bieden een verrassend perspectief op de rauwe omgeving van het station. Een aantal werken hebben betrekking op de toekomstige ontwikkelingen van het gebied en anderen grijpen in sommige gevallen terug op de geschiedenis van het internationale bedrijventerrein. Door het speelse karakter van de kunstinstallaties worden voorbijgangers – van treinreiziger tot zakenlui – even uit hun dagelijkse bubbel gehaald en worden gemotiveerd om het gebied op een andere manier te bekijken.

Het curatorenteam van de eerste editie van PLAY STATION Sloterdijk bestaat uit Yvonne Grootenboer, Tracian Meikle, Fadwa Naamna, Florence Parot, Mette Samkalden en Huib Haye van der Werf. De deelnemende kunstenaars zijn Natacha Mankowski, Andrea Canepa & Ben Weir, Hertog Nadler, Frank Havermans. De kunstwerken zijn nog tot 3 november 2019 te zien.

PLAY STATION Sloterdijk is een programma van GET LOST – arts projects. In opdracht van de Gemeente Amsterdam/Sloterdijk Centrum heeft GET LOST een meerjarig kunstprogramma ontwikkeld. Onder de noemer PLAY STATION vindt in deze zomer deze eerst editie plaats. 

AFK ondersteunde PLAY STATION Sloterdijk met een projectsubsidie.