Studio M.E.N.

16 juli 2017

Studio M.E.N. 

Maartje Janse, Elysanne Schuurman en Nikki Duijst zijn M.E.N.: een studio die bestaat uit drie vrouwelijke ontwerpsters met dezelfde visie. Na scholing op drie verschillende kunstacademies, ontmoetten de ontwerpsters elkaar tijdens MOAM Collective 2016. Na dit project werd het collectief M.E.N. opgericht.

Voor hun eerste collectie trekt M.E.N. de traditionele rollen van man en vrouw uit de oorspronkelijke context. Hierin worden klederdracht, ambacht, innovatieve technieken en sportinvloeden lijnrecht tegenover elkaar gezet. Tijdens de show zegt M.E.N. ‘ES TUT MIR LEID! Ich habe mich verwählt. Hiermee zegt het collectief sorry tegen de wereld voor de vervuiling die onze industrie veroorzaakt. Tegelijkertijd komt M.E.N. in opstand en ziet ze de noodzaak om ambacht en kleur te geven aan een wereld die vergrijst, bedreigt en vervuild wordt.

Drie verschillende verhalen

Maartje Janse (1992) heeft aan ArtEZ gestudeerd. Maartje liep stage bij Hussein Chalayan en volgde daarna onder andere een cursus aan de Textile Academy.

Elysanne Schuurman (1989) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze liep stage bij Leutton Postle & Walter van Beirendonck in Antwerpen.

Nikki Duijst (1990) studeerde aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten. Nikki deed haar praktische ervaring op bij Jantine van Peski & AF Vandevorst en won Lichting 2015 met haar collectie ‘As we seek our face’.

collectie

In juli 2017 toont M.E.N. de eerste collectie bij Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam als onderdeel van Fashion LAB.

De stukken zijn vervaardigd met het gebruik van stock materialen en veel in samenwerking met andere partijen als Reblend, SLA,Textilelab Amsterdam, Makerversity en Meesteropleiding Coupeur. Door het steeds tegenover elkaar zetten van verschillende stijlen, ontstaat er een spannende mix die zich zal uiten in een bijzondere show installatie.

De catwalkshow van M.E.N. is te zien tijdens Fashionweek op zondag 16 juli van 17:00 tot 17:30.