Sterresoet van Schooten

Sterresoet van Schooten (1991) studeerde in 2015 af aan de regieopleiding op de Toneelacademie in Maastricht. In 2017 startte zij, samen met Gale Rama (1989), het rap-duo LIONSTORM. Dit interdisciplinair kunstenaarsduo is ontstaan vanuit een behoefte aan queer rolmodellen binnen de Nederlandstalige hiphop scene en vanuit een gedeelde liefde voor dit genre.

Het duo heeft een unieke en herkenbare sexy agressieve stijl die terugkomt in lyrics, concertperformances, foto’s en kleding, dat onder hetzelfde label wordt uitgebracht. LIONSTORM werkte samen met o.a. Patta, Neenah, Josephine Zwaan en Paradiso Melkweg Producties. De eerste single ‘No H8ro’ is met bijbehorende videoclip uitgebracht, middels een exclusief screeningsfeestje in de Melkweg Expo waar ook hun foto’s werden geëxposeerd. 

In de zomer van 2019 traden zij onder andere op tijdens Pride Amsterdam, op Down The Rabbit Hole Festival, in Club Church en tijdens het Fringe festival. Vanaf augustus 2019 worden foto’s van LIONSTORM geëxposeerd in het CBK Zuidoost.

Coalitie Theater