Cultuurverkenners

Onze Cultuurverkenners zijn actief in de Amsterdamse stadsgebieden en verbinden makers, creatieve initiatieven en overige culturele stakeholders in de stadsdelen. Zo vormen zij een essentiële schakel binnen het lokale kunstenveld. De Cultuurverkenners zijn de ogen en oren van het fonds in de wijken. Zij lokaliseren nieuwe culturele initiatieven, geven gerichte tips en wijzen kunstenaars en culturele organisaties op de mogelijkheden binnen het fonds en daarbuiten.

Cultuurverkenners

Martin van der Heide
Cultuurverkenner Oost

Naast Cultuurverkenner is Martin muzikant enredacteur bij uitgeverij Cossee. Hij was eerder werkzaam binnen het EXPOSED team van Eye Filmmuseum, en weet als creatief initiatiefnemer wat er zich in het kunstenveld van Oost afspeelt.

e: oost@afk.nl
t: 06-47650905

Sharon Amritpersad
Cultuurverkenner Zuidoost

Sharon is werkzaam als zakelijk leider bij Alphaworkz. Zij zet haar verbindende kwaliteiten in binnen haar functie als Cultuurverkenner in stadsdeel Zuidoost. Daarnaast werkt zij als freelance productieleider voor verschillende culturele (theater)producties.

e: zuidoost@afk.nl
t: 06-23811584

Robin Vermeulen
Cultuurverkenner West

Als cultuureducator weet Robin als geen ander hoe belangrijk persoonlijk contact is met kunstenaars en culturele organisaties. Robin is ook werkzaam bij het Amsterdams Andalusisch Orkest als projectmedewerker en is coördinator van ZOZ Academy.

e: west@afk.nl
t: 06-20244411

Nanine van Smoorenburg
Cultuurverkenner Nieuw-West

Nanine is werkzaam bij het Bijbels Museum als productiemanager. Voordat zij als Cultuurverkenner startte was zij conservator bij museum de Zwarte Tulp in Lisse en als bestuurslid en productiemanager betrokken bij Stukafest Amsterdam. Nu houdt zij de culturele ontwikkelingen scherp in het oog binnen stadsdeel Nieuw-West.

e: nieuwwest@afk.nl
t: 06-15033018

Paula Roelse
Cultuurverkenner Noord

Paula werkt als sociaal trainer bij de Roze Tanker in Amsterdam Noord, waar zij eerder onderzoek deed naar de voorwaarden voor de verbinding tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ Noorderlingen. Als Cultuurverkenner is Paula het gezicht  van het AFK in Noord en helpt om specifieke doelgroepen (nog) beter in beeld te krijgen.

e: noord@afk.nl
t: 06-83202898