Cultuurverkenners

Onze Cultuurverkenners zijn al 15 jaar actief in de Amsterdamse stadsgebieden en verbinden makers, creatieve initiatieven en overige culturele stakeholders in de stadsdelen. Zo vormen zij een essentiële schakel binnen het lokale kunstenveld. De Cultuurverkenners zijn de ogen en oren van het fonds in de wijken. Zij lokaliseren nieuwe culturele initiatieven, geven gerichte tips en wijzen kunstenaars en culturele organisaties op de mogelijkheden binnen het fonds en daarbuiten. 

Wil je contact met een cultuurverkenner?
Stuur ze een e-mail! Geef daarin kort weer wat jouw idee is (één zin is al voldoende). Laat ook weten in welk stadsdeel je woont.  

 

Cultuurverkenners

Humie Pourseyf
Cultuurverkenner Oost

Humie’s betrokkenheid bij het Amsterdamse kunstklimaat uit zich in de vele creatieve richtingen waar hij zich mee bezig houdt. Zo is hij curator en producent, organiseert hij tours langs sculpturen in het Oosterpark en gaat hij maandelijks met kunstenaars, curatoren en culturele initiatiefnemers in gesprek in zijn radioshow Intermezzo d’Arte. Zijn passie en brede netwerk zet hij in als Cultuurverkenner in Amsterdam Oost.

e: oost@afk.nl

Jet Nugter
Cultuurverkenner Zuidoost

Jet is creatief producent en organiseert events, festivals en sociaal culturele projecten. Daarnaast ontwerpt en maakt Jet kleding door oud textiel te upcyclen en geeft hierin workshops aan kinderen. Jet zet diens verbindende kwaliteiten in binnen de functie als Cultuurverkenner in stadsdeel Zuidoost.

e: zuidoost@afk.nl

(Di / Woe)

Rosa Meulenbeld
Cultuurverkenner West

Rosa is een multidisciplinaire autonome kunstenaar met een specialisatie in digital fashion design. Onder haar artiestennaam Asor Lebog werkt ze aan verschillende concepten waarin onder andere een milieubewuste aanpak centraal staat. Naast haar opdrachten en eigen werk geeft ze textiellessen aan kinderen. Haar ervaringen met meerdere media en kunstprincipes zorgen ervoor dat ze met een open blik culturele ontwikkelingen in West in kaart brengt en ondersteunt.

e: west@afk.nl

Han Husain
Cultuurverkenner Nieuw-West

Han is op een multidisciplinaire manier actief in de culturele sector van Amsterdam, met een focus op de muziek- en nachtcultuursector. Hij is betrokken bij radiostation Echobox, waar hij de radioshow Flat White Radio presenteert. Han heeft een sterke motivatie om alle onderdelen van de cultuursector toegankelijk en bereikbaar te maken. Han is ook onderdeel van cultuur- en muziekgemeenschappen waarin de dialoog oneindig is. Hij gaat graag in gesprek met makers en organisaties in Nieuw-West.

e: nieuwwest@afk.nl