Cultuurverkenners

Onze Cultuurverkenners zijn actief in de Amsterdamse stadsgebieden en verbinden makers, creatieve initiatieven en overige culturele stakeholders in de stadsdelen. Zo vormen zij een essentiële schakel binnen het lokale kunstenveld. De Cultuurverkenners zijn de ogen en oren van het fonds in de wijken. Zij lokaliseren nieuwe culturele initiatieven, geven gerichte tips en wijzen kunstenaars en culturele organisaties op de mogelijkheden binnen het fonds en daarbuiten. Cultuurverkenners zijn telefonisch te bereiken op een vaste dag per week. Bekijk wanneer de Cultuurverkenner van jouw stadsdeel beschikbaar is, en/of zoek contact per mail.

Cultuurverkenners

Wouter van Herwaarden
Cultuurverkenner Oost

Naast Cultuurverkenner is Wouter docent kunstactualiteit aan de Vogue Akademie. Daarnaast is hij eigenaar van galerie Fleur & Wouter. Als creatief initiatiefnemer weet hij wat er zich in het kunstenveld van Oost afspeelt.

e: oost@afk.nl
(Di / Woe)

Jet Nugter
Cultuurverkenner Zuidoost

Jet creatief producent en organiseert events, festivals en sociaal culturele projecten. Daarnaast ontwerpt en maakt zij kleding door oud textiel te upcyclen en geeft hierin workshops aan kinderen. Jet zet haar verbindende kwaliteiten in binnen haar functie als Cultuurverkenner in stadsdeel Zuidoost.

e: zuidoost@afk.nl

(Di / Woe)

Jessica van Halteren
Cultuurverkenner Noord

Jessica heeft in 2017 Mulas Hybrid opgericht, haar eigen modelabel waarbinnen ze aan multidisciplinaire projecten werkt. Daarnaast is Jessica onderdeel van de organisatie van 'onofficiele' broedplaats Kunstlicht, dat regelmatig creatieve netwerkavonden organiseert. Als Cultuurverkenner is Jessica het gezicht van het AFK in Noord en helpt om specifieke doelgroepen (nog) beter in beeld te krijgen.

e: noord@afk.nl

(Ma / Woe)

Ka-Tjun Hau
Cultuurverkenner West

Als cultuurverkenner zet Ka-Tjun zich in voor verbinding tussen lokale partijen en geeft hij advies over artistieke projecten. Ka-Tjun is werkzaam als programma coördinator bij We Are Public. En actief als beeldredacteur en talentscout bij het online tijdschrift Hard//hoofd.

e: west@afk.nl
(Woe / Vrij)

Jaleesa Clows
Cultuurverkenner Nieuw-West

Jaleesa is werkzaam geweest als programmamaker bij radiostation FunX en heeft haar eigen radioprogramma The Next Episode in opdracht van De Appel. Ook maakt ze podcasts voor het programma in Nieuw-West genaamd Mo'Knowledge. Daarnaast houdt zij de culturele ontwikkelingen scherp in het oog binnen stadsdeel Nieuw-West. 

e: nieuwwest@afk.nl