Cultuurverkenners

Onze Cultuurverkenners zijn al 15 jaar actief in de Amsterdamse stadsgebieden en verbinden makers, creatieve initiatieven en overige culturele stakeholders in de stadsdelen. Zo vormen zij een essentiële schakel binnen het lokale kunstenveld. De Cultuurverkenners zijn de ogen en oren van het fonds in de wijken. Zij lokaliseren nieuwe culturele initiatieven, geven gerichte tips en wijzen kunstenaars en culturele organisaties op de mogelijkheden binnen het fonds en daarbuiten. Cultuurverkenners zijn telefonisch te bereiken op een vaste dag per week. Bekijk wanneer de Cultuurverkenner van jouw stadsdeel beschikbaar is, en/of zoek contact per mail.

Cultuurverkenners

Humie Pourseyf
Cultuurverkenner Oost

Humie’s betrokkenheid bij het Amsterdamse kunstklimaat uit zich in de vele creatieve richtingen waar hij zich mee bezig houdt. Zo is hij curator en producent, organiseert hij tours langs sculpturen in het Oosterpark en gaat hij maandelijks met kunstenaars, curatoren en culturele initiatiefnemers in gesprek in zijn radioshow Intermezzo d’Arte. Zijn passie en brede netwerk zet hij in als Cultuurverkenner in Amsterdam Oost.

e: oost@afk.nl

Jet Nugter
Cultuurverkenner Zuidoost

Jet is creatief producent en organiseert events, festivals en sociaal culturele projecten. Daarnaast ontwerpt en maakt zij kleding door oud textiel te upcyclen en geeft hierin workshops aan kinderen. Jet zet haar verbindende kwaliteiten in binnen haar functie als Cultuurverkenner in stadsdeel Zuidoost.

e: zuidoost@afk.nl

(Di / Woe)

Jessica van Halteren
Cultuurverkenner Noord

Jessica heeft in 2017 Mulas Hybrid opgericht, haar eigen modelabel waarbinnen ze aan multidisciplinaire projecten werkt. Daarnaast is Jessica onderdeel van de organisatie van 'onofficiele' broedplaats Kunstlicht, dat regelmatig creatieve netwerkavonden organiseert. Als Cultuurverkenner is Jessica het gezicht van het AFK in Noord en helpt om specifieke doelgroepen (nog) beter in beeld te krijgen.

e: noord@afk.nl

(Ma / Woe)

Jaleesa Clows
Cultuurverkenner Nieuw-West

Jaleesa is werkzaam geweest als programmamaker bij radiostation FunX en heeft haar eigen radioprogramma The Next Episode in opdracht van De Appel. Ook maakt ze podcasts voor het programma in Nieuw-West genaamd Mo'Knowledge. Daarnaast houdt zij de culturele ontwikkelingen scherp in het oog binnen stadsdeel Nieuw-West. 

e: nieuwwest@afk.nl