Mijn Eerste Aanvraag

► LET OP: Het aantal aanmeldingen voor Mijn Eerste Aanvraag is hoog en edities raken zeer snel vol. Je kunt ook gewoon een reguliere aanvraag doen, daarbij gebruiken we dezelfde aanvraagcriteria. Een reguliere aanvraag indienen kan altijd. Kijk hier voor meer informatie.

Wil je sparren over je aanvraag? Stel je vragen aan onze Cultuurverkenners, je kunt ook terecht bij toekomstige ‘speeddates’ of stel je vraag aan één van onze stafmedewerkers.


Voor wie is deze subsidie bedoeld?
Lees meer >

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?
Lees meer >

Hoe en wanneer kan ik aanvragen?
Lees meer >

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

Mijn Eerste Aanvraag is alleen toegankelijk voor aanvragers die nog nooit eerder subsidie van het AFK ontvingen. In een gesprek met medewerkers van het AFK kun je jouw aanvraag mondeling toelichten.

Aan Mijn Eerste Aanvraag kunnen zowel cultuurmakers als professionele kunstenaars en organisaties deelnemen. Voorwaarde is dat de aanvrager nog niet eerder een subsidietoekenning van het AFK heeft gehad.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Downloads

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?

Via Mijn Eerste Aanvraag kun je een projectsubsidie aanvragen binnen de regeling projectsubsidies Professionele kunst of de regeling projectsubsidies Cultuurmakers. Het aan te vragen subsidiebedrag is minimaal € 1.500 voor Cultuurmakers en minimaal € 2.500 voor professionele kunstenaars en organisaties. Je kunt via Mijn Eerste Aanvraag maximaal € 5.000 aanvragen bij het AFK.

Vooraf dien je je aanvraag op de normale wijze in via het online aanvraagformulier. In de toelichting op de regeling leggen we uit welke informatie het AFK van je nodig heeft.Tijdens een gesprek van 30 minuten met medewerkers van het AFK kun je je aanvraag toelichten en vragen stellen. Besluiten over Mijn Eerste Aanvraag worden binnen een week na de datum van het gesprek genomen.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Hoe en wanneer kan ik aanvragen?

Voor Mijn Eerste Aanvraag is er maandelijks een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Hieronder vind je de data voor het aanmelden, het insturen van je aanvraag en de gesprekken. Aanmelden kan op de betreffende data vanaf 09:00, via Mijn AFK. Hiervoor dien je eerst een account aan te maken.
Let op: Er dient minimaal een maand tussen de datum van het gesprek met het AFK en de eerste publieke presentatie/uitvoering van je project te zitten. Het aantal aanmeldingen voor Mijn Eerste Aanvraag is hoog. Wil je er zeker van zijn dat je aanvraag in behandeling wordt genomen, vraag dan niet aan via Mijn Eerste Aanvraag, maar via de reguliere procedure. Hier vind je een overzicht van de reguliere subsidiemogelijkheden.

AanmelddatumDeadline versturen aanvraagGesprek Mijn Eerste Aanvraag
1 juni 202213 juni 202228 juni 2022 (op locatie in Oost)
29 juni 202211 juli 202226 juli 2022 (AFK kantoor)
27 juli 202215 augustus 202230 augustus 2022 (AFK kantoor)
31 augustus 202212 september 202227 september 2022 op locatie in Noord: Rietwijker
28 september 202210 oktober 202225 oktober 2022 (AFK kantoor)
26 oktober 202214 november 202229 november 2022 (op locatie n.t.b.)
16 november 202228 november 202213 december (AFK kantoor)

Start de aanvraag - Mijn AFK

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Contactpersonen

Rudy Chotoe
Teammedewerker Muziek & Muziektheater en Theater & Dans
Nienke Gademan
Teammedewerker Visuele Kunsten & Erfgoed en Letteren, Cultuureducatie & Cultuurmakers

Heb je vragen over Mijn Eerste Aanvraag? Neem dan contact op met Rudy Chotoe of Nienke Gademan. De contactgegevens zijn te vinden op de medewerkerspagina.