Projectsubsidies Professionele kunst


Voor wie is deze subsidie bedoeld?
Lees meer >

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?
Lees meer >

Hoeveel kan ik aanvragen?
Lees meer >

Hoe en wanneer kan ik aanvragen?
Lees meer >

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

Deze regeling is er voor individuele makers en culturele organisaties in alle kunstdisciplines; voor jong talent en pioniers evenzeer als voor organisaties met een lange staat van dienst. De regeling ondersteunt hen in het maken en het tonen van hun kunst en in hun ontwikkeling. Je plan moet worden uitgevoerd door één of meer professionele kunstenaars, voor cultuurbeoefening in de vrije tijd is er een andere regeling.

Twijfel je of je in aanmerking komt voor subsidie? Of bij welke regeling jouw plan het beste aansluit? Gebruik de Checklist Projectsubsidies.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Downloads
Tools

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?

Binnen deze regeling kun je aanvragen voor kunstprojecten in alle disciplines, bijvoorbeeld op het gebied van dans, theater, muziek, literatuur en woordkunst, maar ook mode, film, fotografie en beeldende kunst. Je kunt subsidie aanvragen voor het maken van artistiek werk en voor het presenteren (tonen) van kunst. In de projecten moeten artistiek-inhoudelijke uitgangspunten centraal staan. Ook moet het resultaat van het project beschikbaar of toegankelijk worden gemaakt voor een Amsterdams publiek. Vraag je bijvoorbeeld aan voor de release van je EP of album? Zorg er dan voor dat je de publieke presentatie (in Amsterdam) centraal stelt in jouw aanvraag.

Een project kan uit meerdere activiteiten bestaan, met een duidelijke inhoudelijke samenhang. Voor hele jaarprogrammeringen kan niet worden aangevraagd, voor een serie of reeks van samenhangende activiteiten wel.

Daarnaast kan worden aangevraagd voor een beeldend kunstwerk in de openbare ruimte of voor een bijdrage voor ontwikkeling, onderzoek en experiment (een stipendium). Zie de aparte webpagina over het stipendium voor meer informatie.

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Downloads

Hoeveel kan ik aanvragen?

Er zijn binnen deze regeling 4 categorieën. In de toelichting op de regeling vind je meer informatie over de voorwaarden per categorie.

  • Een project met een gevraagde bijdrage van minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 (voor individuen en organisaties)
  • Een project met een gevraagde bijdrage van meer dan € 15.000 (voor organisaties)
  • Een beeldend kunstwerk in de openbare ruimte met een gevraagde bijdrage van minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000 (voor individuen en organisaties)
  • Een stipendium met een vast bedrag van € 15.000 (voor individuen)

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Hoe en wanneer kan ik aanvragen?

Een aanvraag kan doorlopend ingediend worden, binnen 13 weken ontvang je bericht over ons besluit. Wij zien jouw aanvraag graag tegemoet! Je kunt je aanvraag indienen via ons digitale aanvraagformulier. Je kan dit doen via de onderstaande knop die naar Mijn AFK leidt. Let er wel op dat je voor je een aanvraag doet de regeling, en toelichting op de regeling hebt bekeken. Deze pagina geeft slechts een korte impressie van de mogelijkheden van wat wel en niet kan. De documenten die je op deze pagina kunt downloaden zijn het uitgangspunt voor een aanvraag. Ook handig om erbij te houden is het aanvraagformulier in 5 stappen.

Start de aanvraag - Mijn AFK

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen

Wie werken er mee aan deze regeling?

Saskia de Leeuw
Stafmedewerker Theater & Dans
Suki de Boer
Stafmedewerker Visuele Kunsten & Erfgoed
Helena Naeff
Stafmedewerker Muziek & Muziektheater
Paula Roelse
Stafmedewerker Woordkunst, Cultuureducatie & Cultuurmakers
Dandyano Zentveld
Stafmedewerker Visuele Kunsten & Erfgoed

Voor vragen over subsidies kun je contact opnemen met het hoofd binnen je discipline. Heb je vragen over jouw projectaanvraag? Neem dan contact op met een stafmedewerker van jouw (deel)discipline. Zij zijn te vinden op de medewerkerspagina.