Pei-Ying Lin

Pei-Ying Lin (Taiwan, 1986) is een van de grondleggers van de Taiwanese BioArt Community en co-founder van Ouroboros - Organic Organism of O. Ze werkt momenteel onder andere als ontwerper, kunstenaar en programmeur. Ze behaalde haar MA in Design Interactions aan de Royal College of Art in 2012. Eerders studeerde ze Life Science met een minor in Computer Science en Cultural Studies aan de National Tsing Hua University, Taiwan. 

Wetenschap en de samenleving

De focus binnen haar werk ligt op de combinatie van wetenschap en de samenleving waar zij op reflecteert door middel van methodes uit de kunst. Binnen haar werk ligt Pei-Ying Lin's grote interesse in het construeren van een plek waarin verschillende culturele perspectieven die onze individuele perceptie op de wereld vormen kan worden bediscussieerd. Haar werk is meermaals onderscheiden zoals met de Honorary Mention in Hybrid Arts Category of Ars Electronica 2015, Professional Runner Up in Speculative Concepts of Core 77 Awards 2015, BioArt and Design Award 2016. Haar project PSX Consultancy is onderdeel van de permanente collectie van het Museum of Architecture and Design, Slovenia. 

Coalitie Bio-Art

MediamaticWaag Society en VU Amsterdam.

Het komende jaar gaat zij zich richten op virussen, zowel de biologische essentie als de psychologische als sociale verhoudingen die daartoe een rol spelen. Lin ziet  de interactie tussen virus en “host” als een relatie van intimiteit. Deze relatie wil Lin onderzoeken; wat betekent het bestaan van virussen voor hoe we de wereld zien, hoe we reageren op concepten als angst. De coalitie roemt het indrukwekkende portfolio dat Pei-Ying Lin heeft opgebouwd. Zowel binnen als buiten Nederland heeft ze indrukwekkend werk getoond. Het komende jaar kijken ze naar manieren om haar werk in Amsterdam te tonen. 

Bekijk voor meer informatie over het werk van Pei-Ying Lin haar website