Sanne Schepers

Sanne Schepers (1989) is een Nederlandse modeontwerper en productontwikkelaar. In 2011 studeerde ze cum laude af aan ArtEZ, Institute of the Arts Arnhem, BA Fashion Design. Schepers vervolgde haar studie aan het l'Institut Français de la Mode (IFM) in Parijs, MA Fashion Design. Ze werd door schoenenontwerper Robert Clergerie geselecteerd voor zijn Ecole-de-Style in Zuid-Frankrijk. Samen met Anne Bosman vormt zij Schepers Bosman.

De herwaardering van het kledingstuk

Context, experiment en vormonderzoek staan centraal in hun manier van werken. Ze werken vanuit een gezamenlijke passie en visie: ‘de herwaardering van het kledingstuk.’ Schepers Bosman wil producten ontwikkelen die geaccepteerd worden als schilderijen of grafische kunst, zonder de oorspronkelijke functie van het product te verliezen. Werken die je aan de muur zou willen hangen, op momenten dat ze niet gedragen worden.

Prijzen

In de afgelopen jaren won Schepers de Lichting 2011 G-Star Raw Talent Award en werd ze met de Futura AW16 Racing-Ankersmit collectie genomineerd voor de Dutch Design Award 2016. In 2017 werd Schepers Bosman uitgeroepen tot winnaar van de internationale wedstrijd ‘Les Etoiles’ van Mercedes-Benz Frankrijk. 

Coalitie mode

HTNKGerrit Rietveld AcademieMOAMFashionweek Nederland en Fashion Council

De coalitie roemt de passie en visie waarmee Schepers werkt aan deze herwaardering van het kledingstuk.  "Door kleding en mode uit de context te halen en op een hoger voetstuk te plaatsen probeert ze een nieuwe bewustwording te creëren op het snijvlak van mode en kunst." De mode coalitie bestaat dit jaar uit twee kunstenaars, ook Sophie Hardeman is voor deze lichting geselecteerd.