Over Futureproof

Foto door: Antal Guszlev - Distance Disco
Foto door: Antal Guszlev - Distance Disco

Onder de noemer "Futureproof" is het AFK een crowdfundingcampagne gestart op voordekunst.nl. Door de coronacrisis staat de Amsterdamse cultuursector en haar makers onder grote druk. Een stad als Amsterdam kan niet zonder kunstenaars, daarom roept het AFK cultuurliefhebbers en mensen met een warm hart voor Amsterdam om bij te dragen. We willen makers een toekomstperspectief bieden; samen maken we Amsterdamse makers future-proof!

Het AFK roept cultuurliefhebbers op bij te dragen aan makers van de toekomst

Kunstenaars, fotografen, acteurs, dansers, theatermakers, verhalenvertellers, filmmakers, animatoren, schrijvers en musici. Zij maken van een stad een Stad. Zij maken Amsterdam. Maar voor veel van deze Amsterdamse makers is de toekomst onzeker. Het AFK signaleert dat veel makers buiten de boot vallen bij steunmaatregelen en dat ook recent beschikbaar gestelde middelen van collega fondsen veelal aan makers voorbijgaan. Er staat momenteel grote druk op beschikbare middelen, dus zet het AFK zich in om budget te verruimen. Daarom start het AFK de crowdfundingcampagne "Futureproof".

Hoe kun je helpen?

Investeer je mee in de makers van de toekomst? Samen maken we Amsterdamse makers future-proof. Het is heel simpel! Je vindt de crowdfundingcampagne op voordekunst.nl. Je kunt ook dit bericht doorsturen. Naar andere cultuurliefhebbers en ondernemers of mensen met een hart voor Amsterdam. Wil je meer informatie? Meld je dan aan op de speciale Futureproof landingspagina om te ervaren hoe we in vier korte mails andere potentiële donateurs informeren en proberen te overtuigen van het doen van een donatie.