ExploreZ Festival

December 12, 2016

Als onderdeel van het Europese Caravan Next project, organiseert ZID Theater het ExploreZ Festival. Er wordt een week lang, van 12 tot 18 december, een gevarieerd programma gepresenteerd door internationale en Nederlandse makers en buurtbewoners. 

Een internationaal theaterfestival dus, waarin ZID Theater samen met theatermakers en spelers uit Italië, Denemarken, Servië en Marokko, buurtbewoners en het publiek op een bijzondere ontdekkingstocht gaat. De uitwisseling tussen de internationale gasten en Amsterdammers staat centraal voor zowel de spelers als het publiek. Het festival is een onderdeel van Caravan Next; een grootschalig Europees project waarin verschillende theaters in en buiten Europa best practices uitwisselen.
Er zullen multidisciplinaire activiteiten en voorstellingen plaatsvinden: De voorstelling Liefde Nu zal in premiere gaan, er is een uitgebreid programma in de Centrale OBA, je kunt deelnemen aan een theatertour door Amsterdam West en Nieuw West en er worden heel veel workshops en theatrale presentaties gegeven. En dat is slechts een kleine greep uit het programma… Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en de laatste versie van het programma!

ZID Theater wil met het ExploreZ laten zien dat cultuur toegankelijk is voor iedereen. De drempel verlagen en iedereen de kans geven om zich cultureel te ontwikkelen. Je kunt naar voorstellingen komen kijken en zelf meedoen, de voorstellingen zijn gemaakt door professionals én buurtacteurs. Tijdens ExploreZ krijg je ook de kans om je kennis te ontwikkelen door middel van het verdiepingsprogramma met workshops, lezingen en expertmeetings.

12 tot 18 december
​ZID Theater