Festival Cinéma Arabe 2019

May 12, 2019

Festival Cinéma Arabe 2019
 

De stichting Sphinx Art Productions organiseert in 2019 de tiende editie van het Festival Cinéma Arabe. Het programma bestaat uit Arabische films, documentaires en korte films die niet alleen een mooi verhaal vertellen, maar ook een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat in Nederland. 
Omdat het festival in 2019 voor de tiende keer wordt georganiseerd en 15 jaar bestaat wordt er in dit jubileumjaar teruggeblikt met een “Best of ...” programma, een retrospectief van de meest spraakmakende en geliefde films uit de catalogus van het festival. Daarbij is er speciale aandacht voor de veranderingen die zich in de afgelopen 15 jaar – een uiterst tumultueuze periode in de Arabische wereld en de Arabische diaspora hebben afgespeeld.  

De tiende editie van Cinéma Arabe vindt plaats van 07 t/m 12 mei 2019. De hoofdlocatie is Rialto (Amsterdam). Daarnaast zal het festival in Amsterdam ook te zien zijn in de Balie en Lab 111. Op het programma staan ca. 30 speelfilms, documentaires en korte films.

Locatie: Rialto, de Balie, Lab 111
Datum: 7 t/m 12 mei
Voor meer informatie en het programma kijk je
hier.

Het AFK ondersteunt dit project met een projectsubsidie.