Have I Been Here Before

December 10, 2016

Er zijn altijd onderwerpen waar je liever niet over praat. En het zijn juist die thema's die choreografe Marie Goeminne zo fascineert. Terwijl wij steeds meer gericht zijn op het leven, onderhoudt de natuur haar eeuwige impuls van schepping en vernietiging. In de performance Have I Been Here Before is de nacht een voorbode van de dag en volgen uit- en inademing elkaar op. Samen met haar dansers waagt Marie een dans rondom de dood.

Wat houdt de mens fundamenteel bezig? En waarom is de dood een ondergeschoven onderwerp tussen ons? Verwacht geen over-emotioneel verhaal; Marie poogt om samen met de dansers Maaike van de Westeringh, Anne-May de Lijser en Zoé Leduc de angst voor het onbekende en de intimiteit van de dood in een dynamisch, abstract en ruimtelijk beeld te vangen.

Aansluitend gaan Daphne Rieken en Lisa-Maria van Klaveren tijdens Talking Talks in gesprek met het publiek. De danscompositie is de aanleiding om de ervaring te doorgronden waarbij de voorstelling zich langzaam zal ontvouwen.

10 en 11 december
​Dansmakers