Read My World

October 10, 2020

Internationaal Literatuurfestival Read My World concentreert zich op literatuur in al haar verschijningsvormen. Read My World werpt jaarlijks een nieuwe en actuele blik op een gebied in de wereld, van binnenuit, via de literatuur. Gebieden die we kennen van tv, uit de krantenkoppen.

Waar Read My World zich de afgelopen jaren vooral richtte op literaire stemmen buiten Europa, staat tijdens de 8e editie van het festival op 9 & 10 oktober 2020 literatuur uit het Europese continent centraal. Uiteraard vanwege de verstrekkende gevolgen van het coronavirus, maar vooral ook door recente verontrustende ontwikkelingen die om krachtige alternatieve narratieven over Europa vragen. En dat is precies het doel van Read My World voor dit jaar.

Voor deze Europa-editie liet het festival inspireren door het boek van Fatima El Tayeb: European Others. Dit gelauwerde werk onderzoekt de positie van de mensen aan de randen van de Europese steden, de mensen die door de gevestigde orde als ‘de Ander’ worden bestempeld. Het is op de onverwachte plekken waar deze zogenaamde ‘Others’ zich begeven dat er nieuwe verhalen en talen ontstaan, dat er sprake is van een nieuwe verbondenheid die landsgrenzen, etnische en religieuze grenzen overstijgt. Via een verscheidenheid aan bronnen brengt El Tayeb een veelzijdig en energiek hedendaags Europa in kaart.

Datum: 9 & 10 oktober
Locatie: Tolhuisweg 3
Meer informatie: https://www.readmyworld.nl/