AFK komt naar Nieuw-West!

Foto: Broedplaats Acta, Nieuw-West. Fotograaf: Stuart Whelan
Foto: Broedplaats Acta, Nieuw-West. Fotograaf: Stuart Whelan
June 17, 2018

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de héle stad verrijkt. Daarom werkt het AFK in 2018 op locatie vanuit verschillende stadsdelen, waar we een week lang in gesprek gaan met creatieven ter plaatse. Afgelopen mei waren we in Zuidoost, in juli komt het AFK naar Nieuw-West.

Open Huis & Art Talks

Tijdens AFK x NW werken we van 16 t/m 20 juli vanuit Nieuw-West, op verschillende locaties in het stadsdeel. Kunstenaars, culturele organisaties en andere creatieven kunnen bij ons binnenlopen voor een kopje thee of koffie: We horen graag over jouw ideeën voor het stadsdeel, of een cultureel project dat je zou willen realiseren in de buurt. De locaties waar we ons tijdelijk kantoor opzetten worden later bekend gemaakt.

Het AFK organiseert tijdens de week een aantal Art Talks, waarin telkens een ander onderdeel van subsidie aanvragen voor een kunst- of cultuurproject centraal staat. Volg AFK op Facebook voor actuele informatie. Wil je graag een gesprek inplannen of heb je andere vragen? Mail dan naar Cultuurverkenner Nanine op nieuwwest@afk.nl.

Tot ziens bij AFK x NW, we kijken uit naar jullie plannen!

AFK in de stadsdelen

Als kunstfonds van de hele stad wil het AFK zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle soorten aanvragers. We zijn er voor startende kunstenaars, amateurs en professionals, maar ook voor bestaande culturele organisaties. Het AFK werkt al meer dan 10 jaar met eigen Cultuurverkenners in de verschillende stadsdelen. Zij zijn onze ogen en oren in de wijken, waar de vernieuwing en ontwikkeling van Amsterdam ontstaat.