Corona Call CineCrowd: de selectie films

Gebruikte still komt uit crowdfunding teaser ‘Bettie van de Thuiszorg’, Carmen Maria.
Gebruikte still komt uit crowdfunding teaser ‘Bettie van de Thuiszorg’, Carmen Maria.
May 25, 2020

Met steun van het AFK geeft CineCrowd vier Amsterdamse filmprofessionals de kans om een film te maken over de actuele coronacrisis. Aanleiding is de open call van afgelopen april in het kader van de coronacrisis, waarin CineCrowd Amsterdamse filmmakers opriep hun plan in te sturen voor een korte film.

Crowdfunding makers en matching AFK 

Voor de realisatie van hun film moeten de filmmakers minimaal € 10.000 crowdfunden. De helft van dit bedrag matched het AFK. In de opzet en uitvoering van de crowdfundingcampagne worden de filmmakers begeleid door CineCrowd. De jury bestaande uit Sven Bresser (regisseur) en het team van CineCrowd zouden in eerste instantie drie plannen selecteren. Wegens succes zijn er uiteindelijk niet drie, maar vier plannen geselecteerd. Focuspunten in de selectie waren artistieke overtuiging en zeggingskracht. De crowdfundingcampagnes van de vier filmmakers steunen kan via de desbetreffende campagnepagina. 

De vier geselecteerde films  

De vier filmmakers die geselecteerd zijn voor de 'corona-call' werden geïnterviewd. Want hoe financier je in deze tijd je film? En hoe is het om een film te draaien in de '1,5 meter-samenleving'? Lees het artikel hier

Stoepfeestje – HUGO DRESCHLER  
‘Master Stu’ brengt tijdens de coronacrisis troost bij de eenzame senioren met zijn 'stoepfeestjes'. Wil je de film 'Master Stu’ steunen? Crowdfunden kan nog 3 dagen. Klik op de link voor meer informatie.  

Wit Goud – DANIEL DE VRIES  
Wit Goud is een fictieve documentaire over acteur Tarik Moree. Wat voor keuzes maakt hij als al zijn acteerambities verdampen door een pandemie? Wil je de film 'Wit Goud’ steunen? Crowdfunden kan nog 8 dagen. Kijk hier voor meer informatie. 

Pleinvrees – SALMA CHAFOUK IDRISSI  
Wanneer tijdens lockdown de deuren van de Nederlanders dicht gaan, gaat er een wereld open voor een man met pleinvrees. Wil je de film ‘Pleinsvrees’ steunen? Crowdfunden kan nog 9 dagen. Klik op de link voor meer informatie. 

Bettie van de Thuiszorg – CARMEN MARIA  
Bettie van de Thuiszorg wordt dankzij de Corona-crisis eindelijk gezien als de heldin die ze altijd al was. Zal ze deze status na de crisis behouden? Wil je de film ‘Bettie van de Thuiszorg’ steunen? Crowdfunden kan nog 11 dagen. Kijk hier voor meer informatie. 

Samenwerking met CineCrowd 

Sinds 2014 werkt het AFK samen met CineCrowd en ondersteunt het fonds crowdfunding projecten met een financiële bijdrage. Met de financiële (start)bijdragen wil het AFK fungeren als vliegwiel om donateurs over de streep te trekken bij te dragen aan bijzondere filmprojecten. Op deze manier denkt het AFK cultureel ondernemerschap onder Amsterdamse filmmakers verder te stimuleren en als voorbeeld te fungeren voor andere fondsen en financiers. Samen met CineCrowd maakt het AFK het zo mogelijk dat bijzondere verhalen via film verteld kunnen worden. 

Op deze pagina vind je de projecten die ondersteund zijn door het AFK. Wil je ook in aanmerking komen voor de bijdrage van het AFK? Start een project of mail naar: info@cinecrowd.nl