Futureproof: AFK verdubbelt donaties in crowdfundingcampagne

September 3, 2020

De laatste week van crowdfundingcampagne Futureproof is aangebrokenOmdat de laatste zeven dagen van de campagne zijn ingegaan, zet het Amsterdams Fonds Kunst (AFK) de komende dagen de verdubbelaar in zodat de gemaakte donaties een veel grotere impact hebben. Tussen 1 en 10 september, 17:00 uur wordt iedere donatie aan Futureproof op de campagnepagina verdubbeld. Het AFK verdubbelt maximaal tot het doelbedrag van €50.000. Op 10 september om 17:00 uur wordt het totaal aan donaties berekend en extra bijgeschreven op de teller.

Oproep cultuurliefhebbers
Via het crowdfundingplatform voordekunst.nl is het AFK Futureproof gestart met als doel om cultuurmakers in Amsterdam financieel te steunen. Zelfstandige en kleine makers die hard zijn getroffen door de coronamaatregelen, kunnen via deze weg extra hulp van cultuurliefhebbers ontvangen. Voor veel zelfstandig werkende kunstenaars, theatermakers, dansers of muzikanten in Amsterdam is het de afgelopen maanden moeilijk gebleken om overheidssteun aan te vragen. Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn er door collega-fondsen meer middelen ingezet om deze groep financieel tegemoet te komen, maar niet iedere individuele maker komt hiervoor in aanmerking. Futureproof duurt nog tot en met 10 september, tot en met deze einddatum verdubbelt het AFK iedere donatie die wordt gemaakt.

Over Futureproof 
Het AFK is Futureproof gestart als vervolg op het in april geopende Snelloket Corona Projecten, waarbij het beschikbare budget van €300.000 vrijwel meteen was besteed. Om deze nog altijd hoge druk te verlichten, doet het AFK daarom nu een beroep op cultuurliefhebbers met de kans om kleinere makers direct te kunnen steunen. We noemen het Futureproof omdat dit budget voor meer staat dan alleen de coronacrisis. Het gaat om de toekomst van Amsterdam en onze makers. 

Op deze pagina vind je meer informatie over Futureproof en veelgestelde vragen.