Het AFK ondersteunt 52 dansprofessionals met de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans

Mami Kang - ondersteund met de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans - foto: Bas de Brouwer
Mami Kang - ondersteund met de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans - foto: Bas de Brouwer

De groep dansprofessionals is gevarieerd, talentvol en innovatief: een treffende afspiegeling van de internationale dansscene in Amsterdam. Bekijk hier alle besluiten. Van jonge, startende choreografen, performancekunstenaars en dansers, tot autodidacten en ervaren mid-career freelancers. Opvallend is dat er weer meer nieuwe aanvragers te verwelkomen zijn dan vorig jaar. 

14 aanvragers ontvangen de bijdrage nu voor het eerst. 28 dansers en choreografen krijgen de bijdrage voor de tweede maal, en 10 maken er al langer gebruik van. Deze onafhankelijke dansers, performers en choreografen zijn werkzaam in uiteenlopende genres als moderne dans, theaterdans, ballet, dansperformance, urban- en breakdance, niet- westerse dans, interdisciplinaire performance en improvisatiedans.

Tegemoetkoming huurkosten repetitie- en montageruimte

De Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans is een tegemoetkoming in de huurkosten voor repetitie- en montageruimtes in Amsterdam. Het AFK stelde de regeling open op 1 februari. De vraag was wederom groot en laat overduidelijk zien dat deze regeling voorziet in een grote behoefte in de Amsterdamse dansscene.

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op de AFK Nieuwsbrief. Op de webpagina van de regeling vind je meer informatie over de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans.