Nieuwe ronde Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans: 1 februari 2023

Bellevue (Laba) - ondersteund met een vierjarige subsidie (foto: Jesula Toussaint)
Bellevue (Laba) - ondersteund met een vierjarige subsidie (foto: Jesula Toussaint)

Zet het alvast in je agenda: op woensdag 1 februari 2023 om 10.00 uur opent de nieuwe, jaarlijkse ronde voor de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans (SED). Deze regeling is bedoeld om freelance dansprofessionals te ondersteunen in het uitoefenen van hun beroepspraktijk, zoals onafhankelijke choreografen en dansers met een aantoonbare relatie met de stad.

Je kunt dan een aanvraag doen voor een tegemoetkoming in de huurkosten voor repetitie- en montageruimtes in Amsterdam om dansonderzoek uit te voeren en verdieping te zoeken in je vak. Om gebruik te kunnen maken van deze regeling is je beroepspraktijk gevestigd binnen de gemeente Amsterdam, of woon je in Amsterdam. Ook de huurruimtes moeten zich in de gemeente Amsterdam bevinden.

Vanaf woensdag 1 februari 2023 10.00 uur meld je je online via MijnAFK aan als je een aanvraag voor de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans (SED) wil indienen. Je kan daarbij ook gelijktijdig een (nieuwe) beroepsmatigheidstoets aanvragen, die nodig is om vast te stellen of je als dansprofessional werkzaam bent. Wanneer je je succesvol hebt aangemeld, heb je vervolgens tot de deadline van vrijdag 3 februari 2023 16.00 uur de tijd om het aanvraagformulier voor een SED bijdrage in te vullen. 

Let op: wees op tijd met deze aanmelding, omdat aanvragen op volgorde van binnenkomst worden behandeld en het aantal aanmeldingen dat met het beschikbare budget geaccepteerd kan worden, beperkt is.

Voor meer informatie zie de webpagina Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans, of bekijk de Veelgestelde Vragen