Nomineer jouw favoriet voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018

March 22, 2018

Wie maakte in het afgelopen cultuurseizoen het verschil? Welke instelling/maker onderscheidt zich al jaren door zijn/haar opvallende bijdrage binnen het kunstenveld? En wie is in jouw ogen echt vernieuwend? Wie moet dit jaar de Amsterdamprijs voor de Kunst winnen? Laat het ons weten via onderstaand formulier en motiveer je keuze. 

De longlist voor de Amsterdamprijs voor de Kunst komt jaarlijks tot stand op basis van inzendingen van honderden Amsterdammers. Een vakkundige jury selecteert uit deze lijst de genomineerden.

Het is niet meer mogelijk om een nominatie in te dienen

Let op: bij de selectie van de genomineerden kijkt de jury naar de motivering en NIET naar het aantal inzendingen per kunstenaar/ instelling. Laat ons dus duidelijk weten waarom jouw favoriet genomineerd moet worden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018.  
Voordragen kan tot en met 12 april 2018.  

Over de Amsterdamprijs voor de Kunst 

Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad. Deze belangrijkste kunstprijs van Amsterdam wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en tenslotte een prijs voor bewezen kwaliteit. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 35.000 en een bijzondere schaal van de stad Amsterdam, naar een ontwerp van vormgever Frederik Roijé.

My Daily Shot of Culture

Weet je nog niet wie je gaat nomineren? Jip en Blijde van My Daily Shot of Culture zijn er ook nog niet uit. De komende weken nemen ze je mee in hun zoektocht in een drietal vlogs.