Pan African Space Station landt in Amsterdam

December 5, 2016

Van 11 t/m 15 december live in Amsterdam te zien, horen en beleven: Pan African Space Station (PASS). PASS is een pop-up online radiostation, onderzoeksplatform, performance studio en tentoonstellingsruimte ‘on air’ – die live-uitzendingen zal verzorgen vanuit de centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het AFK maakt in samenwerking met het Prins Claus Fonds de komst mogelijk van dit bijzondere internationale project.

Culturele verbondenheid

PASS is opgericht door de Zuid-Afrikaanse schrijver, journalist en DJ Ntone Edjabe. Vijf dagen lang verzorgen de DJ’s van PASS unieke live-uitzendingen vol muziek en debat. Vanuit een basis van mondiale en culturele verbondenheid gaan internationale makers en denkers met elkaar de dialoog aan of participeren in allerhande (muzikale) improvisaties en performances.

Amsterdamse en internationale gasten

Naast een indrukwekkende line-up van internationale gasten passeren een aantal Amsterdamse makers de revue in het vijfdaags programma van PASS. Zo levert onder anderen DJ Carista, radiohost en programmeur bij het Amsterdamse Red Light Radio een bijdrage, naast beeldend kunstenaar en performance artist Charl Landvreugd en journaliste Clarice Gargard.

Ook Amal Alhaag en Maria Guggenbichler van Side Room, een nomadische ontmoetingsruimte die het AFK eerder dit jaar steunde met een projectsubsidie, schuiven aan bij de pop-up studio om te spreken over kunst, cultuur en identiteit. Daarnaast laat onder meer het succesvolle Amsterdamse rootsreggae collectief King Shiloh Sound System van zich horen tijdens de live-uitzendingen.

Nieuwsgierig? Alle activiteiten zijn toegankelijk voor publiek, dus loop gerust binnen. Houd PASS en de AFK social media in de gaten voor updates en het volledige programma.