Regeling Tweejarige subsidies 2019-2020: Aanvragen vanaf 1 juni tot 2 juli 17.00 uur

May 3, 2018

Vanaf 1 juni tot 2 juli 17.00 uur kan er aangevraagd worden binnen de regeling Tweejarige subsidies voor de periode 2019-2020. Download hier de aangepaste regeling en de toelichting. Op 22 en 31 mei organiseert het AFK speeddates waarin aanvragers met hun vragen rondom de regeling terecht kunnen.

Aanvragen

De regeling Tweejarige subsidies, onderdeel van het Kunstenplan 2017 - 2020, biedt relatief jonge kunst- en cultuurorganisaties de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op artistiek en zakelijk vlak, en in publieksbereik. De regeling is bedoeld om dynamiek en doorstroom binnen de Amsterdamse culturele sector te bevorderen.  

Aanvragen gaat via Mijn AFK en is mogelijk vanaf vrijdag 1 juni tot maandag 2 juli 17.00 uur. Het aanmaken van een nieuw account (voor nieuwe aanvragers) kan tot woensdag 27 juni. Het AFK behandelt de aanvragen vervolgens in twee adviescommissies: Podiumkunsten & Letteren en Visuele kunsten (beide inclusief cultuureducatie). Voor elk van deze commissies geldt een subsidieplafond van 500.000 euro per jaar. Op 3 december 2018 maakt het AFK de besluiten over de tweejarige subsidies voor de periode 2019-2020 bekend.

Betere aansluiting bij de doelgroep

De gepubliceerde regeling en toelichting op de regeling bevatten enkele wijzigingen ten opzichte van de periode 2017-2018. Na een evaluatie met de aanvragers uit de eerste ronde is de regeling vereenvoudigd. Zo sluit deze beter aan op de doelgroep van relatief jonge organisaties die twee tot zes jaar bestaan.

Een belangrijke verandering is dat de aanvrager binnen de vernieuwde regeling een ondernemingsplan inclusief ontwikkelactiviteiten indient. Het is niet meer nodig een apart ontwikkelplan en ondernemingsplan te maken. Wel dient het plan altijd ontwikkeldoelen en ontwikkelactiviteiten te bevatten. Daarnaast mag de aanvrager in plaats van een controleverklaring ook volstaan met een samenstellingsverklaring of beoordelingsverklaring van een accountant.

Lees voor u een aanvraag doet zowel de regeling als de toelichting op de regeling goed door. Daarnaast kunt u de richtlijnen voor een ondernemingsplan als hulpmiddel gebruiken. 
Er verschijnt nog een overzicht van veelgestelde vragen. 

Speeddates

Op dinsdag 22 en donderdag 31 mei organiseert het AFK speeddates waar u uw vragen kunt stellen over de regeling Tweejarige subsidies. De speeddate duurt 25 minuten en vindt plaats op het kantoor van het AFK.

U kunt zich hiervoor tot maandag 14 mei aanmelden via het onderstaande formulier. Daarbij kunt u een voorkeursdagdeel aangeven, waarmee we op volgorde van binnenkomst zo veel mogelijk rekening houden. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. U ontvangt donderdag 17 mei van ons een bevestiging per mail met datum en tijdstip van de afspraak.

Weet u al welke vraag u aan ons zou willen voorleggen? Geef die dan alvast aan in het onderstaande formulier. Dan kunnen wij u koppelen aan de juiste medewerker en zo goed mogelijk helpen.

Aanmelden voor de speeddates is niet meer mogelijk.

Wist u al dat wij een e-maillijst hebben specifiek rondom de regeling Tweejarige subsidies? U kunt zich hier aanmelden voor deze lijst. Benieuwd naar al het nieuws van het AFK? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief