Regeling Tweejarige subsidies: aanvraagformulier open, aanvragen van start

June 1, 2018

Het aanvraagformulier voor de regeling Tweejarige subsidies in de periode 2019-2020 is geopend. Vanaf vandaag kunnen culturele organisaties die twee tot zes jaar bestaan een aanvraag indienen binnen deze regeling. Het aanvraagformulier is geopend van 1 juni tot 2 juli om 17.00 uur.

Belangrijke documenten

Voor het indienen van een aanvraag is het van belang dat u de vernieuwde regeling voor de subsidieperiode 2019-2020, toelichting op de regeling en richtlijnen voor het ondernemingsplan goed doorneemt. In de regeling en toelichting op de regeling leest u onder andere voor wie en voor wat voor soort activiteiten de subsidie bedoeld is, en met welke criteria het AFK de aanvragen beoordeelt. De richtlijnen voor het ondernemingsplan zijn een hulpmiddel om de aanvraag zo volledig en duidelijk mogelijk te maken.

Over het aanvragen

Een aanvraag dient u in via Mijn AFK. Als u eerder een aanvraag voor vier- of tweejarige subsidie heeft ingediend dan kunt u deze inloggegevens gebruiken. Nieuwe aanvragers maken eerst een account aan voor ze de aanvraag starten. Let op, de deadline voor het aanmaken van een nieuw account om aan te kunnen vragen binnen de regeling Tweejarige subsidies 2019-2020 ligt op woensdag 27 juni. U kunt met een account het aanvraagformulier eventueel ook eerst bekijken voordat u het helemaal invult.. Dit kan nadat u in het aanvraagformulier alleen de beginpagina met de formele criteria hebt ingevuld. U klikt vervolgens per pagina op ‘akkoord en opslaan’ en kunt later terugkeren naar de pagina om uw aanvraag af te maken.

Vragen

Mocht u vragen hebben over de regeling of het aanvragen dan kunt u de pagina met veelgestelde vragen raadplegen. Met overige inhoudelijke vragen kunt u terecht bij de secretaris van uw kunstdiscipline; met praktische vragen bij de betreffende teammedewerker.

Over de regeling Tweejarige subsidies

De tweejarige regeling biedt relatief nieuwe kunst- en cultuurorganisaties de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op artistiek en zakelijk vlak, en in publieksbereik. De regeling is bedoeld om dynamiek en doorstroom binnen de Amsterdamse culturele sector te bevorderen. Deze regeling maakt deel uit van het Kunstenplan 2017 – 2020 van de gemeente Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Wist u al dat wij een e-maillijst hebben specifiek rondom de regeling Tweejarige subsidies? U kunt zich hier aanmelden voor deze lijst. Benieuwd naar al het nieuws van het AFK? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief