Terugblik: Zomerborrel Kunstraad, ACI en AFK

Wethouder Meliani ontvangt een persoonlijke boodschap van Ebby (Rainbow Soulclub) - foto: Eva Plevier
Wethouder Meliani ontvangt een persoonlijke boodschap van Ebby (Rainbow Soulclub) - foto: Eva Plevier

Op 6 juli organiseerde de Amsterdamse KunstraadAmsterdamse Culturele Instellingen (ACI) en het Amsterdams Fonds voor de Kunst de jaarlijkse Zomerborrel. Een feestelijk moment voor de Amsterdamse kunst- en cultuursector om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en te proosten. 

De borrel vond dit jaar plaats in De Hermitage. In een goed gevulde Kerkzaal heette Judikje Kiers (ACI) en Annabelle Birnie (Hermitage Amsterdam) de gasten welkom. Daarna presenteerde kunstcollectief Rainbow Soulclub (winnaars van de Amsterdamprijs 2022) een unieke, handgemaakte sjaal die speciaal voor de zomerborrel gemaakt werd. Nadat wethouder Touria Meliani haar sjaal (inclusief persoonlijke boodschap) in ontvangst had genomen, sprak zij de gasten toe: "ik zie jullie en ik erken wat jullie allemaal doen" en hief ze het glas op de zomer.

De borrel werd in de zonovergoten binnentuin van De Hermitage voortgezet met muziek via Echobox Radio (tevens winnaar Amsterdamprijs 2022). Het AFK dankt alle aanwezigen, ook namens ACI en de Kunstraad. 

Bekijk hier de foto's van de Zomerborrel.