Tweejarige subsidies Cultuurmakers 2023-2024 opent 13 september

Boeuf Majeur - ondersteund door de Tweejarige subsidies Cultuurmakers 2021 - 2022
Boeuf Majeur - ondersteund door de Tweejarige subsidies Cultuurmakers 2021 - 2022

Schrijf het alvast in je agenda: vanaf dinsdag 13 september tot maandag 31 oktober 2022 17.00 uur kunnen Amsterdammers die in groepsverband actief cultureel en creatief bezig zijn in de vrije tijd, een aanvraag indienen voor de Tweejarige subsidies Cultuurmakers bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De subsidie is voor de kalenderjaren 2023 en 2024.

Met de regeling Tweejarige subsidies Cultuurmakers ondersteunt het AFK Amsterdammers die in groepsverband actief cultureel en creatief bezig zijn met kunst en cultuur. Van bijvoorbeeld het maken van podcasts tot keramieken en dansen. Of van fotograferen tot dichten, vloggen en singer-songwriten. Dit doen zij in de vrije tijd en dus niet onder schooltijd of als baan. De subsidie kan worden ingezet om de vaste lasten van een gezelschap te betalen, zoals de kosten voor artistieke leiding of de huur van een repetitieruimte. Daarnaast kan de subsidie gebruikt worden voor het organiseren van openbaar toegankelijke concerten, voorstellingen, optredens, tentoonstellingen en bijeenkomsten binnen de gemeente Amsterdam.

Meer weten over de regeling?
Er is een presentatie gepland op vrijdag 9 september, om 17.00 uur in Pension Homeland (Marineterrein). Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Ellen van Roij, Stafmedewerker Visuele Kunsten & Erfgoed, via evanroij@afk.nl.

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Tweejarige subsidies Cultuurmakers. Nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen-pagina.