Vijf (inter)nationale toptalenten starten pilot ‘3Package Deal’

Vijf (inter)nationale toptalenten starten pilot ‘3Package Deal’
Vijf (inter)nationale toptalenten starten pilot ‘3Package Deal’
February 5, 2014

Betaalbare woon- en werkruimte, ontwikkelbudget en begeleiding van gerenommeerde kunst-instellingen uit Amsterdam. Dat zijn de drie hoofdingrediënten van de pilot 3Package Deal

Op 5 februari werd in het Stedelijk Museum Amsterdam de 3Package Deal gelanceerd. Betaalbare woon- en werkruimte, ontwikkelbudget en begeleiding van gerenommeerde kunst-instellingen uit Amsterdam. Dat zijn de drie hoofdingrediënten van de pilot 3Package Deal. Met de pilot geven Bureau Broedplaatsen en Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) vijf (inter)nationale toptalenten vanuit diverse kunstdisciplines één jaar lang de ruimte om zich te ontwikkelen als professional in de hoofdstad. Ieder talent is aangedragen vanuit een coalitie van Amsterdamse kunstinstellingen. Met de 3Package Deal willen Bureau Broedplaatsen en het AFK toptalent stimuleren en binden aan Amsterdam als internationale cultuurstad. Vandaag stelden de toptalenten zich aan het publiek voor en werd de pilot officieel gelanceerd in het bijzijn van wethouder Carolien Gehrels. De lancering vond plaats in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Even voorstellen: de vijf toptalenten

Per kunstdiscipline heeft het AFK coalities samengesteld van drie kunstinstellingen uit Amsterdam, die elk één kandidaat hebben aangedragen. Aan de hand van kwaliteit, persoonlijke motivatie en ambitie zijn onderstaande talenten geselecteerd:

Bernke Klein Zandvoort (Nederland, 1987)
Discipline: Beeldende kunst
Coalitie: Gerrit Rietveld AcademieDe Appel en Foam

Artun Alaska Arasli (Turkije, 1987)
Discipline: Beeldende kunst
Coalitie: Rijksakademie, en Stedelijk Museum Amsterdam

Crystal Campbell (US, 1980)
Discipline: Beeldende kunst
Coalitie: Rijksakademie en Stedelijk Museum Amsterdam

Daria Bukvic (vorm. Joegoslavië, 1989)
Discipline: Theater
Coalitie: Amsterdamse Hogeschool voor de KunstenBellevue Theater en Compagnietheater

Valentijn Bannier (Nederland, 1987)
Discipline: Muziek
Coalitie: Conservatorium Amsterdam, [MC Theater}(http://www.mconline.nl) en Muziekgebouw aan ’t IJ

Pilot 3Package Deal

Bureau Broedplaatsen zorgt in samenwerking met Stadgenoot en The Bookstore Foundation voor huisvesting en werkruimte. Het AFK zorgt voor het ontwikkelbudget en de coalities voor inhoudelijke begeleiding. De pilot kent een periode van een jaar en op basis van de resultaten wordt bepaald of en hoe we de 3Package Deal de komende jaren voortzetten.