Yvonne Franquinet nieuwe secretaris Beeldend, Erfgoed en Film

06/06/2019

Op 19 augustus 2019 start Yvonne Franquinet als secretaris Beeldend, Erfgoed en Film bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Franquinet is momenteel directeur van Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam). Als secretaris bij het AFK gaat zij de uitvoering van regelingen inhoudelijk aansturen binnen het team Beeldend, Erfgoed & Film.

Yvonne Franquinet (1966) is sinds 2013 werkzaam bij Arcam, het centrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. Daarvoor was Franquinet onder meer directeur/artistiek leider van Huis en Festival a/d Werf in Utrecht, podium en productiehuis voor jonge vormgevers en theatermakers. Ook was ze als directeur/artistiek leider betrokken bij Kunstenfestival Grenswerk in Enschede en werkte ze als respectievelijk dramaturg en producent bij Dogtroep en Oerol.

Annabelle Birnie over de keuze voor Yvonne Franquinet: “We zijn ontzettend blij met de komst van Yvonne – vanwege haar schat aan kennis van en praktijkervaring in de culturele sector. Ze kent het Amsterdamse speelveld van binnenuit, maar is daarnaast breed georiënteerd en geïnteresseerd.”

Secretarissen bij het AFK

Secretarissen bij het AFK zijn verantwoordelijk voor alle subsidieaanvragen binnen hun discipline, behandelen de meerjarige subsidieaanvragen van Amsterdamse culturele organisaties en hebben de dagelijkse leiding over het team. De secretarissen zijn voor het fonds de verbindende schakel met het dynamische, Amsterdamse culturele leven. Daarnaast is de secretaris goed op de hoogte van ontwikkelingen in zijn vakgebied en levert een inhoudelijke bijdrage aan het AFK-beleid.