Futureproof crowdfundingcampagne: ruim €40.000 verdeeld onder Amsterdamse makers

Eerder dit jaar is de Futureproof crowdfundingcampagne succesvol afgerond. Met deze campagne heeft het AFK als vervolg op het Snelloket Corona projecten geld geworven om Amsterdamse makers te ondersteunen, zodat zij kunst kunnen blijven maken in tijden van Corona.

Ruim €40.000 verdeeld tijdens speciale Futureproof-editie Spreekuur

Met de crowdfundingcampagne heeft het AFK een bedrag van ruim € 40.000 opgehaald, dat op 8 december tijdens een speciale Futureproof-editie van het maandelijkse Spreekuur van het AFK is verdeeld. Amsterdamse makers met plannen gericht op het toekomstbestendig maken van hun werkpraktijk, konden hiervoor een aanvraag indienen. 

Meet the makers

Eén van die makers is Lucia Luptáková. Met de bijdrage vanuit de Futureproof crowdfundingcampagne ontwikkelt zij nu haar eerste digitale interactieve project genaamd In Seclusion. Contemporary hide-outs (zie bovenaan pagina voor een foto van haar werk), waarin ze geïmproviseerde toevluchtsoorden in kaart wil brengen die mensen thuis hebben gebouwd, vanuit de behoefte aan een eigen plek tijdens de Corona-lockdown.

Tijdens de Corona-periode hebben veel muzikanten hun tijd gebruikt om nieuwe muziek te maken. Zo ook Judith Rijsenbrij (zie bovenaan pagina voor een foto van Judith)), die in juli al zelfstandig een succesvolle crowdfundingcampagne afrondde om de debuut EP van haar alter ego puntjudith op te kunnen nemen. Met een bijdrage uit het Futureproof budget kan zij – naast de EP – ook een multidisciplinair popconcert ontwikkelen, dat zowel live als online bezoekers een theatrale totaalervaring biedt.

Van harte bedankt donateurs!

Wij willen iedereen bedanken die het woord over Futureproof heeft verspreid, en natuurlijk willen we speciaal alle donateurs nog een laatste keer bedanken voor hun bijdrage. Het AFK blijft zich ook in 2021 inzetten voor Amsterdamse makers. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van wat we doen. Hier vind je ook ons nieuwe beleidsplan voor 2021-2024: Fantastische kunst voor alle Amsterdammers.