Vacature: Stagiair(e) Communicatie & Marketing

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de afdeling Communicatie & Marketing. Per 1 september zoeken wij voor 4 dagen in de week iemand die nog studeert en die werkervaring in de culturele sector wil opdoen via een stage van een half jaar bij het fonds. Ben jij een echt communicatietalent én cultuurliefhebber, dan horen we graag van je! 

Amsterdams Fonds voor de Kunst  

Het AFK is het fonds van en voor culturele wereldstad Amsterdam. Vanuit onze missie 'Fantastische kunst voor alle Amsterdammers', dragen we bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen of ervaren. Daarom ondersteunen we alle kunstvormen in ieder stadsdeel en in elke wijk. We zijn er voor zowel professionele kunst als voor cultuurbeoefening in de vrije tijd - voor gevestigde organisaties, als ook de rafelranden en de pioniers. Het AFK richt zich met zijn activiteiten op drie groepen: kunstenaars en culturele organisaties, Amsterdammers, en de sector als geheel. Door kennis voor en over de sector te delen - dragen we bij aan een krachtig, toekomstbestendig kunstenveld.

Over de functie  

Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Wil je ervaring opdoen op communicatie- en marketingvlak? En leren hoe een kunstfonds werkt, dat een breed cultureel aanbod mogelijk maakt in de stad? Dit is je kans!  

Bij jouw taken horen onder andere:  
- Je denkt mee over en levert input voor (online & offline) campagnes; 
- Je doet redactiewerk voor de website en (interne) communicatiekanalen;  
- Je denkt mee over de communicatie rond bijzondere activiteiten (Amsterdamprijs voor de Kunst, 3Package Deal) en organisatie van diverse AFK-evenementen; 
- Je monitort het nieuws rondom het AFK en door ons ondersteunde kunstenaars en instellingen, en doet actief voorstellen om hierover te communiceren;  
- Je doet de beeldredactie voor website, social media en presentaties;  
- Je beheert samen met ons de social media kanalen;  
- Je ondersteunt bij het maken van drukwerk;  
- Je notuleert bij de maandelijkse bijeenkomsten met onze Cultuurverkenners;  
- Je ondersteunt bij de productie van evenementen.  

Wat vragen we van jou?

- Je bent een enthousiaste en flexibele kunstliefhebber met ‘hands-on’ mentaliteit;  
- Je hebt de ambitie om praktijkervaring op te doen in communicatie/marketing  
- Je studeert HBO of WO Communicatie / volgt een kunst gerelateerde opleiding (of bent net afgestudeerd);  
- Je hebt een goede taalbeheersing van het Nederlands en een vlotte pen;  
- Je hebt basiskennis van CMS systemen, social media en Mailchimp;  
- Kennis van het Microsoft Office pakket  
- Je hebt goede communicatieve- en sociale eigenschappen;  
- Je werkt zelfstandig en zorgvuldig.  

Wat bieden wij?  

- Een kennismaking met het reilen en zeilen in de Amsterdamse cultuursector op communicatie-, beleids- en praktijkniveau;  
- Toegang tot alle culturele projecten en voorstellingen die het AFK ondersteunt (in niet-Corona tijden);  
- De mogelijkheid tot het opbouwen van een relevant netwerk;  
- Een marktconforme stagevergoeding;  
- Fijne collega’s, prettige werksfeer en elke donderdag een huisgemaakte lunch (in niet-Corona tijden uiteraard), waar je een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het team en de organisatie.  

Interesse?  

Stuur dan vóór 5 juli een motivatiebrief en cv naar Hein Peeters via hpeeters@afk.nl. Mocht je vragen hebben dan kun je ook contact met Hein opnemen via dit emailadres, wij zijn namelijk in verband met de maatregelen rondom het coronavirus telefonisch minder goed bereikbaar.