AFK x West: AFK komt naar West!

LET OP: Vanwege de nieuwe coronamaatregelen per 13 november, is het programma van AFK x West aangepast. Sommige events zijn gecanceled of vinden online plaats. Kijk goed wat de veranderingen in het programma zijn.

 

Het AFK is het fonds van en voor culturele wereldstad Amsterdam. Vanuit onze missie 'Fantastische kunst voor alle Amsterdammers', dragen we bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen of ervaren. Daarom organiseren we speciaal voor kunstenaars, cultuurmakers, culturele organisaties en andere creatieven verschillende evenementen in de stadsdelen van Amsterdam. Eerder waren we een week lang te vinden in Zuidoost en Nieuw-West, maar ook in Noord en stadsdeel Oost en van 15 t/m 18 november komt het AFK naar West!

De wijk in

Van maandag 15 t/m donderdag 18 november organiseert het AFK tijdens AFK x West verschillende events voor makers en culturele organisaties over subsidies bij het AFK en andere financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaan wij ook zelf langs bij culturele organisaties in West. Laat je voorlichten tijdens één van de Art Talks, ontmoet de Cultuurverkenners tijdens de Speeddates of bezoek de Financieringsmarkt. Voor informatie over het volledige programma, kijk op: AFK x West.

GECANCELED   Meet ’n greet het AFK tijdens de Kick-off borrel

We trappen AFK x West af met een Kick-off borrel op maandag 15 november voor alle makers, organisaties en creatieven die samen West maken tot een cultureel bruisend stadsdeel. Naast een drankje een mooie gelegenheid om collega-makers te ontmoeten én verder kennis te maken met medewerkers van het AFK. Aanmelden kan via deze webpagina *AANMELDEN KAN NIET MEER, DIT EVENT IS GECANCELED.

Art Talks, Financieringsmarkt & Speeddates

Tijdens AFK x West wordt in samenwerking met Fonds voor West en Voordekunst de Financieringsmarkt georganiseerd. Hier kom je alles te weten over crowdfunding, cultuurleningen en subsidies. In de Art Talk ‘De impact van een aanvraag’ zal een gastspreker van een culturele organisatie je meenemen in hun succesvolle aanvraag en je laten zien wat de impact daarvan is geweest.
LET OP: zowel de Art Talk en aansluitend de Financieringsmarkt zullen vanwege de afgekondigde coronamaatregelen online plaatsvinden. Aanmelden voor de Art Talk/Financieringsmarkt kan via https://forms.gle/m3qempCoyGDs1yD36 of https://forms.gle/m3qempCoyGDs1yD36, je krijgt een mailtje met instructies hoe je op de avond online kan deelnemen.

Ook staan onze Cultuurverkenners weer voor je klaar tijdens de Speeddates. Cultuurverkenners Wouter van Herwaarden (Oost), Jaleesa Clows (Nieuw-West) en Ka-Tjun Hau (West) zitten samen met stafmedewerkers en Hoofden van het fonds klaar voor al jouw vragen en brainstormen graag met je over jouw project.

Volg AFK op Facebook voor actuele informatie. Heb je vragen over AFK x West? Mail dan naar Cultuurverkenner Ka-Tjun Hau op west@afk.nl. We zien je in West!

Voor toegang tot de locaties uit het programma van AFK x West heb je een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

AFK in de stadsdelen

Als kunstfonds van de hele stad wil het AFK zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle soorten aanvragers. We zijn er voor startende kunstenaars, cultuurmakers en professionals, maar ook voor bestaande culturele organisaties. Het AFK werkt al meer dan 10 jaar met eigen Cultuurverkenners in de verschillende stadsdelen. Zij zijn onze ogen en oren in de wijken, waar de vernieuwing en ontwikkeling van Amsterdam ontstaat.