Bekijk: aftermovie 'Unpacking the 3Package Deal' event

September 16, 2020

Op vrijdag 4 september kon je tijdens het event 'Unpacking the 3Package Deal' in VondelCS het fantastische werk van vijftien jonge kunstenaars bekijken en beleven. Zij namen dit jaar deel aan het talentontwikkelingsprogramma 3Package Deal, een samenwerking tussen Bureau Broedplaatsen en het AFK. Dit jaar een intiem event met een volledig corona proof programma, 's middags én 's avonds. Benieuwd naar de aftermovie? Bekijk deze hieronder.

Vijftien talenvolle kunstenaars presenteerden hun eindpresentatie: van rap en design tot kunstinstallaties, en van dans tot beeldende kunst. Van Nederland en Taiwan tot Spanje, en van Griekenland tot Colombia - deze unieke mix van kunstdisciplines en nationaliteiten kwamen allemaal voorbij! De kunstenaars vertoonden hun werk 2x deze avond, voor een klein publiek. Curator Jo-Lene Ong stelde de avond samen.


Portretivideo's

In aanloop naar het event zijn drie (internationale) talenten in de spotlight gezet in mooie portretvideo's. In onderstaande portretvideo's leggen zij alle drie uit waaraan zij het afgelopen jaar hebben gewerkt en hoe zij de 3Package Deal hebben gebruikt voor hun ontwikkeling en doelen.

LIONSTORM
LIONSTORM is een queer rapduo uit Amsterdam. Ze maken muziek, kleding en videoclips die eerlijk en rauw zijn. Zo zijn ze de rolmodellen die ze in hun eigen jeugd gemist hebben.


Tyna Adebowale
Tyna Adebowale is multi-media kunstenaar, met werk dat varieert van installaties tot tekeningen en video’s/films. Ze gebruikt het lichaam als symbool en gereedschap om de geschiedenis te traceren en te pleiten voor de zichtbaarheid van queer communities.


Vlamousse
Vlamousse maakt cabaret over grote thema's. In hun voorstellingen komen maatschappelijk gevoelige onderwerpen als racisme, feminisme, vriendschap, jaloezie en wraak voorbij. Door alles bespreekbaar te maken, wil het duo verdeeldheid tot de verleden tijd maken.


Over de 3Package Deal 

Betaalbare woon- en werkruimte en een individueel ontwikkelbudget bieden aan talenten, en begeleiding van een interessant en handig netwerk, bestaande uit 50 belangrijke Amsterdamse instellingen - dat is de 3PackageDeal. Dit succesvolle programma van het AFK en Bureau Broedplaatsen (BBp) in samenwerking met gerenommeerde Amsterdamse organisaties geldt inmiddels als best practice op het gebied van talentontwikkeling.