Cultuurherstel: Financieel advies voor Noord-Hollandse kunstinstellingen

Het cultuurseizoen is gestart en de deuren staan weer open voor publiek. Maar de gevolgen van de coronacrisis zorgen voor onzekerheid. Hoe bepaal je in deze tijd als instelling je financiële strategie? Culturele organisaties in Amsterdam en de rest van Noord-Holland kunnen terecht bij Cultuurherstel, platform voor financieel advies voor culturele instellingen. 

Kansen voor de toekomst

Door de coronacrisis hebben instellingen hun inkomsten drastisch zien dalen en het laatste steunpakket voor de cultuursector loopt op 1 oktober af. Tegelijk zijn de inkomsten nog niet terug op het peil van 2019. Hoe maak je als culturele instelling de juiste keuzes voor een toekomstbestendige financieringsmix?

De professionele coaches van Cultuurherstel werken samen met culturele organisaties aan hun financiële basis, om kansen voor de toekomst te creëren. Ze ondersteunen bij het versterken van de meerjaren plannen, waardoor organisaties financieel weerbaarder worden. Wanneer nodig adviseren coaches ook over externe financiering, bijvoorbeeld een Cultuurlening op bij de cultuursector passende voorwaarden via Cultuur+Ondernemen. 

Advies op maat

Iedere organisatie heeft andere wensen en mogelijkheden en dus werkt Cultuurherstel op maat. Alle coaches zijn ervaren professionals uit het bedrijfsleven, met een achtergrond in zakelijke dienstverlening, consultancy, openbaar bestuur en/of de cultuursector. Het advies dat zij geven is vrijblijvend en kosteloos. De coach fungeert als klankbord, de directie houdt te allen tijde de regie. 
 
Hans van Hooren (projectmanager Cultuurherstel): “Coaches brengen andersoortige kennis, ervaring en een netwerk in, waarvan culturele organisaties kunnen profiteren: De ene keer blijft het bij een update van het businessplan en twee, drie gesprekken. De ander keer blijft een coach drie jaar aan boord en wordt diegene misschien wel gevraagd lid te worden van het bestuur of de Raad van Toezicht.” 

Meedoen? 

Directies van kunst-, cultuur(educatie)- of erfgoed-instellingen uit Noord-Holland die behoefte hebben aan zakelijk advies kunnen zich online aanmelden voor een traject. Na het invullen van de Quick Scan, volgt een mogelijk kennismakingsgesprek. Op basis hiervan matcht Cultuurherstel coaches aan organisaties. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Cultuurherstel? Bezoek de website en doe de Quick Scan, of zoek voor vrijblijvend advies direct contact met projectmanager Hans van Hooren (06-57 320 302). 

Cultuurherstel is een initiatief van de Amsterdamse Kunstraad en het Amsterdams Fonds voor de Kunst in samenwerking met Cultuur+Ondernemen, en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland