Kijk live mee: bekendmaking genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst 2020

June 18, 2020

Op vrijdag 26 juni om 14:30 uur maakt het Amsterdams Fonds voor de Kunst de genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2020 bekend. Dit jaar is de bekendmaking van de genomineerden live te volgen vanuit Pakhuis de Zwijger, via een livestream.

Genomineerden in drie categorieën
De Amsterdamprijs voor de Kunst is de belangrijkste kunstprijs van de stad. In aanwezigheid van AFK-directeur Annabelle Birnie en wethouder kunst en cultuur, Touria Meliani, zullen de genomineerden die dit jaar kans maken op deze prijs bekend worden gemaakt. Deze Amsterdamse kunstenaars of instellingen zijn genomineerd vanwege hun bijzondere bijdrage aan de kunst in de stad.

De juryvoorzitter; regisseur/theatermaker Daria Bukvić, maakt de genomineerden bekend in drie verschillende categorieën; er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en een prijs voor bewezen kwaliteit - voor makers die vanuit hun unieke, artistieke drive kunnen bogen op een bijzondere carrière.

Bekendmaking live meekijken?

Kijk mee via de ‘Livecast’ van Pakhuis de Zwijger. Het programma vindt plaats op vrijdag 26 juni en start om 14:30 uur.

Over de Amsterdamprijs voor de Kunst

Het AFK kent jaarlijks de Amsterdamprijs voor de Kunst toe (driemaal € 35.000 en een unieke fysieke prijs) aan drie kunstenaars of instellingen die met hun werk een bijzondere bijdrage leveren aan de artistieke veelzijdigheid van de stad. De longlist komt mede tot stand op basis van gemotiveerde voordrachten van vele Amsterdammers. De jury selecteert de uiteindelijke genomineerden.

De winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2020 worden later dit jaar in oktober bekend gemaakt.