Spreekuur weer open: nu online

May 29, 2020

Vanwege de maatregelen rond Covid-19 die half maart zijn ingegaan, kon het maandelijkse AFK Spreekuur niet doorgaan in de gebruikelijke (fysieke) vorm. Vanaf juni zal het Spreekuur digitaal plaatsvinden, via een videogesprek met twee AFK medewerkers. Het Spreekuur is bedoeld voor nieuwe aanvragers (kunstenaars en organisaties, op gebied van amateurkunst en/of professionele kunst) die niet eerder een aanvraag bij het AFK hebben gedaan.

Planning & aanpak Spreekuur   

Het eerstvolgende Spreekuur vindt plaats op 30 juni a.s., aanmelden voor dit Spreekuur kan op woensdag 3 juni vanaf 9:00 uur. Tijdens het Spreekuur licht de aanvrager zijn ingestuurde projectplan mondeling toe. Deelnemers aan het Spreekuur ontvangen van tevoren een korte instructie als voorbereiding van het videogesprek.

In tegenstelling tot het AFK Snelloket, hoeven in te dienen projecten voor het Spreekuur niet persé corona-gerelateerd te zijn wat betreft inhoud. Naast de inhoudelijke eisen voor de aanvraag en de beoordelingscriteria, volgt het AFK in de beoordeling van de uitvoerbaarheid van het project de actuele richtlijnen van het RIVM. Kijk op de Spreekuur-pagina voor meer informatie.

Beperkt aantal plaatsen & andere mogelijkheden

Het aantal aanmeldingen voor het Spreekuur is hoog en het aantal plaatsen is beperkt. Een aanmelding biedt dan ook geen garantie voor deelname. Wil je er zeker van zijn dat je aanvraag in behandeling wordt genomen, vraag dan aan via de reguliere procedure. Hier vind je een overzicht van de reguliere subsidiemogelijkheden. 

In aanvulling op het Spreekuur en de reguliere subsidiemogelijkheden, gaat naar verwachting het AFK Snelloket voor Corona Projecten ook opnieuw open zodra er aanvullende middelen zijn. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en/of abonneer je op de AFK Nieuwsflits.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het Spreekuur? We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet, kijk hier naar de veelgestelde vragen over het digitaal Spreekuur.