Nieuwe AFK stafmedewerker: Helena Naeff

Per 12 juli is Helena Naeff gestart als stafmedewerker bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Helena was tot op heden onder andere werkzaam als subsidieconsulent meerjarige subsidies Festivals bij Fonds Podiumkunsten en heeft Pique opgezet, haar eigen boekingskantoor voor DJs dat zich hard maakt voor meer diversiteit in het nachtleven, met name door de positie van vrouwen daarin te versterken. Als stafmedewerker start Helena bij het team Muziek & Muziektheater.

Helena Naeff (1988) is actief in het nachtleven en is naast DJ ook organisator van feesten in verschillende Nederlandse clubs en is werkzaam geweest als programmeur in de culturele industrie. Naeff voerde daarnaast voor verschillende culturele organisaties zoals Paradiso Melkweg Producties, Muziekgebouw en George & Eran Producties marketing-, pr- en communicatieactiviteiten uit, en is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam richting Muziekwetenschap.

Stafmedewerkers bij het AFK

Stafmedewerkers bij het AFK behandelen subsidieaanvragen voor projecten van makers en Amsterdamse culturele organisaties. De stafmedewerkers beschikken over kennis en inzicht in het dynamische, culturele leven in Amsterdam – zowel op artistiek als zakelijk gebied. Daarnaast heeft de stafmedewerker een goed beeld van het diverse aanbod van kunst in de stad: alle disciplines uit alle stadsgebieden dienen aanvragen in op zowel professioneel- als amateurniveau.