Nieuwe Cultuurverkenner Nieuw-West

30/01/2020

De Cultuurverkenners zijn de ogen en oren van het AFK in de stadsgebieden. Per 1 februari zal Chadiedja Buijs als Cultuurverkenner starten in stadsdeel Nieuw-West. Chadiedja is in Nieuw-West de opvolger van Nanine van Smoorenburg, in dit artikel stellen we haar graag even voor. We vroegen Chadiedja naar haar doelen en verwachtingen voor de komende periode op kunst- en cultuurgebied.

Cultuurverkenner Nieuw-West - Chadiedja Buijs


Welkom Chadiedja! Kun je kort iets over jezelf vertellen?
Ik ben geboren en opgegroeid in Alkmaar, maar reis al sinds mijn zeventiende de wereld rond. Zo heb ik twee jaar filosofie gestudeerd in Rome en samengewerkt met Vaticaanstad aan het opzetten van een organisatie voor de interreligieuze dialoog, een paar jaar gewerkt in de beeldende kunstwereld in Cairo, en specialiseerde ik me aan de universiteit van Leiden in hedendaagse Islamitische culturen. Sinds oktober 2018 woon en werk ik als freelance projectleider in Amsterdam. Ik leef waar mensen, kunst en verhalen samenkomen en elkaar ontmoeten, vaak in de openbare ruimte. 

Kun je wat vertellen over jouw band met Nieuw-West en hoe je dit stadsdeel ziet?
Nieuw-West is waar ik ben begonnen met mijn werk in Amsterdam en heeft daarom een speciaal plekje binnen mijn relatie met de stad. Het is een stadsdeel van mogelijkheden, waar ruimte is voor nieuwe creaties en voor onderzoek en verwondering. 

Wat hoop je te bereiken als cultuurverkenner in Nieuw-West?
Ik hoop voort te kunnen bouwen op het werk van mijn voorgangers en zo mee te bouwen aan een hecht en florerend netwerk binnen de kunst en cultuur wereld van Nieuw-West. En ook uiteraard hoop ik te leren, nieuwe mensen te ontmoeten, en organisaties te woord te kunnen staan als cultuurverkenner en ambassadeur van het fonds.

Over de cultuurverkenners bij het AFK

Chadiedja Buijs maakt het team van Cultuurverkenners compleet dat al bestond uit Cultuurverkenners Wouter van Herwaarden voor Oost, Paula Roelse voor Noord, Sharon Amritpersad voor Zuidoost en Ka-Tjun Hau voor West. Voor vragen kunt u altijd terecht bij de Cultuurverkenner van uw stadsdeel. Kijk hier voor de contactgegevens van de cultuurverkenners.

Meer weten van de Cultuurverkenners? In de beeldblog AFK in de Stad doen de Cultuurverkenners verslag van wat het AFK in de stad mogelijk maakt: een blik voor- of achter de schermen van bijzondere voorstellingen, exposities, festivals en andere initiatieven binnen het kunstenveld van Amsterdam. Daarnaast organiseren Cultuurverkenners onder meer Speeddates en een AFK week op locatie in de stadsgebieden. Lees meer over AFK x ZO | NW | NO.