Nieuwe ronde regeling Tweejarige subsidies 2019-2020

April 3, 2018

Begin mei publiceert het AFK de regeling Tweejarige subsidies 2019-2020. Tussen 1 juni en 2 juli 17.00 uur kunnen Amsterdamse organisaties weer een aanvraag indienen voor het tweejarig ontwikkelen, produceren en presenteren van professionele kunst en voor het uitvoeren van cultuureducatie. De aangepaste regeling, onderdeel van het Kunstenplan 2017-2020, biedt relatief nieuwe kunst- en cultuurorganisaties de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op artistiek en zakelijk vlak, en in publieksbereik.  

Verbeterde versie

De regeling Tweejarige subsidies ondersteunt relatief jonge organisaties in opbouw. Op basis van een uitgebreide evaluatie met aanvragers van de eerste ronde die het AFK afgelopen jaar uitvoerde, wordt de regeling op onderdelen aangepast. Zo kan de regeling nog beter aansluiten bij de kenmerken en behoeften van de doelgroep. Over de voorwaarden voor een aanvraag verschijnt begin mei een nieuwsbericht. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond de tweejarige regeling en/of de regeling per email ontvangen? Laat dan hier uw mailadres achter.  

Begin mei 2018 wordt de aangepaste regeling gepubliceerd. De indientermijn van de tweejarige subsidies 2019-2020 start op 1 juni en sluit op 2 juli 2018. Begin december 2018 maakt het AFK de besluiten over de tweejarige subsidies voor de periode 2019-2020 bekend.

Regeling Tweejarige subsidies

De tweejarige regeling biedt relatief nieuwe kunst- en cultuurorganisaties de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op artistiek en zakelijk vlak, en in publieksbereik. Initiatieven met bewezen potentie kunnen met behulp van de regeling verder groeien en zich professionaliseren. De regeling is bedoeld om dynamiek en doorstroom binnen de Amsterdamse culturele sector te bevorderen. Deze regeling maakt deel uit van het Kunstenplan 2017 - 2020 van de gemeente Amsterdam.