Nieuwe stafmedewerker: Chloë Neeleman

August 7, 2018

Deze maand is Chloë Neeleman gestart als stafmedewerker bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Chloë was tot op heden onderzoeker culturele diversiteit voor de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en de Erasmus Universiteit. Ze heeft een brede achtergrond in beeldende kunst en interesse in cultuurbeleid en immaterieel cultureel erfgoed. Als stafmedewerker gaat Chloë aan de slag bij het Team Letteren, Cultuureducatie & Amateurkunst.

Chloë Neeleman (1992) was eerder werkzaam als Consultant bij de Cultuurwerkplaats in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast is ze freelance kunstenaar en werkte ze als secretaris van de opleidingscommissie Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK). Chloë behaalde haar bachelor Beeldende kunst Autonoom aan de KABK in Den Haag en ze is met een master in Arts, Culture & Society afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze was co-programmeur aan de Witte de With waar ze educatieve evenementen ontwikkelde voor de randprogrammering en was ze suppoost en art mediator bij Museum Voorlinden.

Stafmedewerkers bij het AFK

Stafmedewerkers bij het AFK behandelen subsidieaanvragen voor projecten van makers en Amsterdamse culturele organisaties. De stafmedewerkers beschikken over kennis en inzicht in het dynamische, culturele leven in Amsterdam – zowel op artistiek als zakelijk gebied. Daarnaast heeft de stafmedewerker een goed beeld van het diverse aanbod van kunst in de stad: alle disciplines uit alle stadsgebieden dienen aanvragen in op zowel professioneel- als amateurniveau.