Nieuwjaarsgroet ACI, AKr en AFK

Het is inmiddels een ware traditie: de Nieuwjaarsbijeenkomst voor het hele Amsterdamse culturele veld die het overleg Amsterdamse Culturele Instellingen (ACI), de Amsterdamse Kunstraad en het Amsterdams Fonds voor de Kunst elk jaar in januari samen organiseren.

Dit keer kan het niet met een feestelijk samenzijn in één van de prachtige zalen van onze stad. Maar de mogelijkheid om hoopvol vooruit te kijken naar het nieuwe jaar laten we niet voorbijgaan. We hebben ‘House of Stories’ Mezrab, één van de winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2020, gevraagd om met storytellers en andere kunstenaars een persoonlijk toekomstverhaal van en over de stad te vertellen.

Mezrab heeft in antwoord op onze vraag naar een alternatieve nieuwjaarsgroet met veel enthousiasme deze video gemaakt. Over de toekomst van kunst en cultuur in hun stad. Onze stad. Zij hebben dat op een prachtige manier gedaan in de vorm van een korte digitale voorstelling op film met – uiteraard – storytelling, maar ook muziek en dans.


Wij zijn Mezrab en de kunstenaars uit de video dankbaar voor het optimisme dat ze overbrengen en de inspirerende woorden voor ons allen. Ga er dus voor zitten en geniet! Zoals storyteller Farnoosh Farnia in de video zegt; “De fantasie is niet uit te zetten. Dus, als de grond onder je voeten beweegt, leer dan dansen.”

Het overleg Amsterdamse Culturele Instellingen, de Amsterdamse Kunstraad en het Amsterdams Fonds voor de Kunst wensen u een gelukkig en sterk nieuwjaar!

Annet Lekkerkerker (ACI)
Felix Rottenberg en Guikje Roethof  (AKr) 
Laurien Saraber (AFK)


Met dank aan: Karl Giesriegl, Sahand Sahebdivani, Sjahin During, Farnoosh Farnia, Laila el Bazi, Babs Gons, Tobias de Ronde, Anastasis Sarakatsanos, Amsterdam Klezmer Band: Job Chajes, Theo Tol, Jasper de Beer.