Open call: City, Company & Crowd 2021

"Het City, Company & Crowd traject biedt veel praktische, toepasbare handvatten voor het financieren van een project, maar ook zelfvertrouwen om volgende stappen te zetten en energie om je onderneming of instelling weer eens goed onder de loep te nemen. De intensieve begeleiding zorgde ervoor dat we met een aangescherpte propositie op pad gingen: naast financiering van het project bracht dat ook een mooie aanleiding om op een andere manier contact te maken met ons netwerk en deze stevig uit te breiden."
- Nienke van der Wal, Founder Young Collectors Circle

Voor kleine tot middelgrote instellingen liggen nog vele mogelijkheden voor het creëren van een gezonde financieringsmix open. Daarom bieden Amsterdams Fonds voor de Kunst en voordekunst instellingen een uniek traject aan genaamd City, Company & Crowd. Dit zal het vierde jaar zijn, waarin kleine tot middelgrote instellingen begeleid worden om door middel van een gezonde financieringsmix, bestaande uit crowdfunding, sponsoring en matchfunding geld op te halen voor een specifiek project. In de afgelopen drie jaar haalden 15 kleine tot middelgrote instellingen in totaal meer dan 300.000 euro op.

Ook dit jaar bieden we City, Company en Crowd aan in aangepaste vorm in verband met de ontwikkelingen in de wereld rondom het coronavirus. We bieden maar liefst acht instellingen de mogelijkheid om 15.000 euro op te halen voor een specifiek project. Dit betekent €10.000 euro vanuit crowdfunding en sponsoring. Wanneer dit succesvol is behaald, matcht het AFK dit bedrag met nogmaals 5.000 euro. Tijdens het traject word je (online) begeleid door experts van voordekunst.

Het traject

Het traject start in augustus 2021 en eindigt in december en bestaat uit vijf workshops en de sponsor- en crowdfundingcampagne. We kijken samen naar jouw doelgroep, het vinden van de juiste sponsor, het opzetten van een campagne en de campagneplanning. Het gehele traject vindt online plaats.

Dien nu jouw voorstel in!

Het voorstel kun je tot en met 28 mei indienen via dit formulier. Laat ons weten welk project jullie als instelling willen realiseren en waarom het belangrijk is dat dit project er komt. Het is belangrijk te weten dat je met dit project geen reguliere aanvraag meer kunt doen bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Als deelnemende instelling moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

- De instelling heeft een artistieke doelstelling
- De instelling is een stichting of vereniging
- De organisatie heeft niet meer dan 10 medewerkers in dienst
- De instelling is gevestigd in Amsterdam

Kosten

De kosten voor het traject zijn €100,- (excl. 21% btw) per jaar. Over het opgehaalde doelbedrag berekenen we 9% fee (dit inclusief sponsoring en matching).

Vragen?

Op donderdag 20 mei organiseren wij een online informatiebijeenkomst waar we het traject toelichten en als je vragen kunt stellen. Je kunt je hier aanmelden.

Je kunt met je vragen ook altijd terecht bij Alyssa Mahler via alyssa@voordekunst.nl.

City Company & Crowd wordt mede mogelijk gemaakt door voordekunst.