Simone Weimans nieuwe juryvoorzitter Amsterdamprijs voor de Kunst

April 9, 2018

Het AFK maakt met plezier bekend dat NOS presentator Simone Weimans de jury van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018 zal voorzitten. Weimans neemt het juryvoorzitterschap over van Tracy Metz. Naast Simone Weimans wordt de Amsterdamprijs-jury dit jaar gevormd door curator Hans den Hartog Jager, choreograaf Monique Duurvoort, Talitha Stijnman (Creatief producent Paradiso Melkweg Productiehuis) en curator Pieter Verbeke.

Over Simone Weimans

Journalist Simone Weimans is sinds 2011 werkzaam als presentator bij de NOS. Daarnaast presenteert ze sinds 2017 iedere vrijdag Met het Oog op Morgen op Radio 1. Simone Weimans (1971) haalde haar propedeuse sociologie aan de Erasmus Universiteit en rondde in 1997 de studie Communicatiewetenschappen af aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens die studie begon ze bij de Wereldomroep, waarna ze tot 2013 werkzaam was bij VARA Radio 1. Daar werkte ze als redacteur, verslaggever en presentator bij vele programma’s waaronder De Ochtenden en Radio Kassa. Weimans was dit jaar een van de tien kandidaten van het populaire tv-programma Wie is de Mol? en was de laatste afvaller voor de finale die afgelopen 10 maart is uitgezonden.

Wie nomineer jij voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018?

Nog tot en met donderdag 12 april kan iedere Amsterdammer zijn of haar favoriete kunstenaar of culturele organisatie nomineren. Kijk snel op deze pagina hoe je jouw favoriet voordraagt!

De Amsterdamprijs voor de Kunst wordt jaarlijks uitgereikt aan drie kunstenaars, instellingen of initiatieven die een bijzondere en stimulerende bijdrage hebben geleverd aan de kunst in Amsterdam. De longlist van genomineerden voor deze belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad komt jaarlijks mede tot stand op basis van inzendingen van honderden Amsterdammers. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 35.000 en een bijzondere schaal van de stad Amsterdam, naar een ontwerp van vormgever Frederik Roijé.

Fotograaf Rogier Veldman