Subsidieplafond Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans bereikt

Op 1 februari opende het AFK de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans (SED) met een totaalbudget van €125.000. De behoefte in het veld bleek, zoals verwacht, groot te zijn. Het aantal aanmeldingen overtrof dan ook het beschikbare budget vele malen, waardoor het subsidieplafond snel was bereikt.

Enorme belangstelling

Maandagochtend 1 februari werd het subsidieplafond (€125.000) binnen afzienbare tijd bereikt door het grote aantal aanmeldingen. Dat toont de enorme behoefte aan van de Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans. De regeling is bedoeld voor freelance dansprofessionals en is een tegemoetkoming in de kosten voor repetitie- en montageruimte. Aanvragers kregen op het moment dat het budget werd overschreden melding op het digitaal aanvraagplatform ‘Mijn AFK’ dat het niet meer mogelijk was om een aanvraag in te dienen.

Aanmelden

De behandeling van aanvragen vindt bij deze regeling plaats op volgorde van aanmelding. Het aanvraagformulier hoefde daarvoor nog niet te zijn afgerond. Zo is rekening gehouden met verschillende typen aanvragers – van ervaren aanvragers tot indieners die minder bekend zijn met een fondsaanvraag. Ook weet de aanvrager direct bij aanmelding wanneer het subsidieplafond is bereikt en wordt het (onnodig) indienen van een volledige aanvraag voorkomen.

Over Stimuleringsregeling Eigentijdse Dans

De SED is er om freelance dansprofessionals te ondersteunen in de uitoefening van hun beroepspraktijk. Onafhankelijke choreografen en dansers met een aantoonbare relatie met de stad, kunnen jaarlijks in februari gedurende de periode 2021-2024 een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de huurkosten voor repetitie- en montageruimtes in Amsterdam. Meer informatie over de regeling vind je hier.

Benieuwd naar de andere subsidiemogelijkheden bij het AFK? Kijk alle mogelijkheden hier.