Voorbeeldprojecten Snelloket

Contactsculpturen

Kunstenaar Yasser Ballemans brengt met het project ‘Contactsculpturen’ Amsterdammers met elkaar in contact door een combinatie van online en offline werken. Op basis van ontwerpen die inwoners van Amsterdammer naar hem opsturen, gebruikt Ballemans een lasercutter om speciale ‘bouwstenen’ te maken. Deze bouwstenen worden verspreid onder Amsterdammers, die zij op hun beurt weer gebruiken om nieuwe sculpturen te maken in hun eigen omgeving. Het tastbare resultaat staat in huizen door heel de stad, terwijl de foto’s van de sculpturen vervolgens online worden tentoongesteld zodat iedereen ze kan bekijken.

Stay Healthy

Vergeleken met andere landen biedt Nederland nog relatief veel ruimte aan individuen om de corona-maatregelen naar eigen inzicht vorm te geven. Kunstenaar Paulien Otheten gaat met haar project Stay Healthy op zoek naar voorbeelden van menselijk contact tijdens de coronacrisis. Via 20 humorvolle korte films laat Otheten het menselijke contact tussen Amsterdammers zien ten tijde van ‘het nieuwe normaal’.

Stick Together

Stick Together is letterlijk een danschoreografie op afstand – de dansers zijn namelijk op afstand van elkaar, maar tegelijkertijd verbonden door een anderhalve meter lange stok. Het dansduet zal op video worden opgenomen en dus zonder publiek worden vertoond vanwege de gevolgen van de coronamaatregelen. Makers Andre Beugger, Dries van der Post en Sergio Gridelli willen met de choreografie frustraties en verlangens uitbeelden die de coronacrisis met zich meebrengen.

Dans voor de deur

We zitten allemaal noodgedwongen veel binnen, Dance Connects wil daar met Dans voor de Deur iets mee doen. Zij gaan in mei juni en juli interactieve dansperformances opvoeren voor kwetsbare senioren in woonzorgcentra in Amsterdam. De speciale kleine dansvoorstellingen vinden bijvoorbeeld plaats in de tuin of voor de deur, zodat men op veilige afstand kan genieten van de voorstellingen.

Brain Salad Bowls

Brain Salad Bowls is een interactief live kunstevenement voor honderd Amsterdammers via Zoom geleid door kunstenaar Su-Melo. Honderd zogenaamde ‘hersenkits’ met klei worden uitgedeeld aan deelnemers, die zij via een livestream leren te bewerken en vormen om zo een saladeschaal te maken. Tijdens de tweede livestream worden alle honderd deelnemers tegelijkertijd uitgenodigd om daadwerkelijk een salade uit de zelfgemaakte schaal te eten. Zo komen mensen weer met elkaar in contact.

Opgesloten

Opgesloten is een voorstelling van Dick van den Heuvel over zeven mensen – van regisseur tot technici – die klaar stonden om een theatervoorstelling te spelen, totdat het werd afgelast vanwege corona. De voorstelling Opgesloten wordt gespeeld zonder publiek in de zaal, in plaats daarvan kan men de voorstelling via een livestream bekijken. De livestream zal ook opgenomen worden en later via openbare kanalen worden aangeboden.