Wijziging indienen Snelloket & Veelgestelde vragen

April 21, 2020

Het AFK Snelloket voorziet, vanaf de start op 14 april, in een grote behoefte. Een groot aantal Amsterdamse makers reageert op de Corona crisis met verrassende en inspirerende projecten, die online en offline toegankelijk zijn voor Amsterdammers. Het AFK kondigde eerder al aan om meer aanvragen per week aan te nemen, vanwege de grote belangstelling. Vanaf morgen staat het loket open voor alle aanvragers, die al een aanvraagformulier hebben aangemaakt.

Gewijzigde procedure indienen

Zoals aangekondigd opent op woensdag 22 april het AFK Snelloket opnieuw. Vanaf 9:00 is het mogelijk voor alle aanvragers, die reeds een formulier hebben aangemaakt, om hun plan in te dienen. Om 17.00 uur sluit het loket. Niet ingediende formulieren kunnen na deze tijd niet meer worden geaccepteerd. Door deze wijziging is de procedure uit het uitvoeringsbesluit niet meer van toepassing.

Drukte bij loket & behandelroute

Gezien de grote hoeveelheid mensen die tegelijkertijd een aanvraag willen indienen via Mijn AFK, kan het zijn dat de website traag reageert en pagina’s langzamer laden dan u gewend bent. Tijdens het indienen verschijnt er mogelijk een leeg scherm, dit is een teken dat het systeem uw aanvraag probeert te plaatsen. Dat duurt langer bij grote drukte. U ontvangt een bevestiging als het indienen gelukt is. Ingediende aanvragen behandelen we op volgorde van binnenkomst, zolang als het budget (€ 300.000) toereikend is.

Let op: Het Snelloket richt zich uitdrukkelijk op nieuwe Amsterdamse kunstprojecten die direct inspelen op de coronacrisis. Voor we uw ingediende aanvraag in behandeling nemen, wordt deze formeel gecheckt op basis van de voorwaarden in de regeling. Zo komen aanpassingen aan reeds gesubsidieerde projecten of al lopende activiteiten niet in aanmerking voor het Snelloket en dient de vestigingsplaats van de aanvrager in Amsterdam te zijn.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het Snelloket? We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet, klik daarvoor hier.