Winnaars Amsterdamprijs-actie AT5 bekend

April 8, 2016

Met plezier maakt het AFK de winnaars van de ‘like- en win’-actie van AT5 bekend. Vele Amsterdammers hebben – voorzien van hun motivatie – hun favoriete kunstenaar/instelling genomineerd via de Facebookpagina van AT5. Alle winnaars ontvangen kaarten voor de Uitreiking van de Amsterdamprijs voor de Kunst. Daarnaast geeft het AFK vier Museumjaarkaarten weg en ontvangen vijf winnaars kaartjes voor een theatervoorstelling, mèt exclusief kijkje achter de schermen.

De winnaars van de AT5 Amsterdamprijs-actie zijn: Christel Don, Wil Schouten, Martine Rademaker, Jochem Ploegmakers, Peter Snijders, Michel Langendijk, Theus Zwakhals, Julie Nederkoorn en Sigrid Hendrikse. Alle winnaars ontvangen persoonlijk bericht via de mail.

Over de Amsterdamprijs voor de Kunst

Het AFK kent jaarlijks de Amsterdamprijs voor de Kunst toe (driemaal € 35.000 en een unieke Amsterdam schaal) aan drie kunstenaars of instellingen die met hun werk een bijzondere bijdrage leveren aan de artistieke veelzijdigheid van de stad. De longlist komt tot stand door gemotiveerde voordrachten van vele Amsterdammers. Een vakjury - dit jaar onder leiding van journalist, auteur en presentator Tracy Metz- selecteert de uiteindelijke genomineerden en winnaars.

De Amsterdamprijs voor de Kunst is de belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad en wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en tenslotte een prijs voor bewezen kwaliteit. De uitreiking van deze prijzen vindt dit jaar plaats op donderdag 25 augustus 2016.