Nieuwe Cultuurverkenners West en Nieuw-West

February 16, 2018

De Cultuurverkenners zijn de ogen en oren van het AFK in de stadsgebieden. In West en Nieuw-West zijn per 1 februari twee nieuwe gezichten begonnen. Ka-Tjun Hau vervangt tijdelijk in West  Robin Vermeulen vanwege een sabbatical, in Nieuw-West neemt Nanine van Smoorenburg het stokje over van Mara-Joy Elfring wiens termijn er op zit. We stellen deze verkenners graag even voor; en vroegen hen naar hun doelen en verwachtingen voor de komende periode op  kunst en cultuurgebied.

West – Ka-Tjun Hau

Ka-Tjun heeft de opleiding Fashion & Design gevolgd aan AMFI en afgelopen jaar New Media & Digital Culture afgerond aan de UvA. Hij maakte deel uit van Foamlab (een traineeship vanuit Foam/Fotografiemuseum Amsterdam) was jurylid bij Kunstbende en werkte afgelopen mei voor Fiber Festival. Ka-Tjun is daarnaast freelance fotograaf en barista bij White Label Coffee in West.

"In mijn ogen heeft Amsterdam-West een fascinerend uiteenlopend karakter. Het sluit aan bij mijn eigen werkwijze waarbij ik uitga van verrijking door diversiteit. Als Cultuurverkenner van Amsterdam-West ga ik op zoek naar vooruitstrevende en duurzame vormen van kunst en cultuur die buiten de gebaande paden durven te treden." 

Nieuw-West – Nanine Van Smoorenburg

Nanine heeft aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg haar certificaat behaald voor de minor Kunst, Cultuur en Onderzoek. Vervolgens is ze afgestudeerd aan de Reinwardt Academie met een bachelor in Cultureel Erfgoed. Ze was bestuurslid en productiemanager bij Stukafest Amsterdam en tot januari 2018 twee jaar werkzaam als conservator, hoofd marketing en publiekszaken in Museum De Zwarte Tulp in Lisse. Nanine woont sinds zes jaar in Nieuw-West.

‘’Er is in Nieuw-West veel te beleven op cultureel gebied, maar er gaat nog veel meer gebeuren. Met alle nieuwe initiatieven die nu opkomen ligt er een mooie uitdaging voor de Cultuurverkenner Nieuw-West. Naast de gevestigde kunstenaars en culturele instellingen moeten ook de nieuwelingen op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden bij het AFK. Ook vind ik  het belangrijk  dat er nóg meer aandacht komt voor de verbinding tussen Nieuw-West en de rest van Amsterdam.”

Over de Cultuurverkenners bij het AFK

Van onverwachte ontwikkelingen in Noord of (Nieuw-)West, tot inspirerende initiatieven in Oost en Zuidoost doen de Cultuurverkenners verslag op het beeldblog AFK in de Stad. Hier laten zij zien wat het AFK in de stad mogelijk maakt: een blik voor- of achter de schermen van bijzondere voorstellingen, exposities, festivals en andere initiatieven binnen het kunstenveld van Amsterdam.

De twee nieuwe Cultuurverkenners maken het team compleet dat al bestond uit cultuurverkenners Martin van der Heide voor Oost, Pearl Boamah voor Zuidoost en Jur Jacobs voor Noord. Voor vragen kunt u altijd terecht bij de Cultuurverkenner van uw stadsdeel. Kijk hier voor de contactgegevens van de cultuurverkenners.