Vacature Cultuurverkenner Zuidoost (gem. 8 uur per week)

July 4, 2018

Per 1 september 2018

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de hele stad verrijkt. Het fonds verstrekt subsidies aan culturele organisaties en kunstenaars, daarnaast ondernemen we allerlei activiteiten die de schijnwerper plaatsen op al het kunsttalent in de stad. We zijn er voor alle kunstdisciplines, voor zowel experimentele kunst als bewezen kwaliteit, nieuwe en gevestigde makers/organisaties, professionele kunst en amateurkunst – uit alle delen van de stad.

Cultuurverkenners bij het AFK

Het AFK is goed op de hoogte van alles wat zich afspeelt binnen het Amsterdamse kunstenveld en wil er zijn voor de héle stad. Daarom vinden we persoonlijk contact met kunstenaars en culturele organisaties en het geven van voorlichting heel belangrijk. Als ogen en oren in de Amsterdamse stadsgebieden spelen de Cultuurverkenners een aanzienlijke rol daarin.

Als cultuurverkenner leg je contacten met kunstenaars, culturele instellingen en andere initiatiefnemers en wijs je hen op de financiële mogelijkheden van het AFK. Je verbindt mensen en creatieve initiatieven binnen het stadsdeel en koppelt hen aan de stafmedewerkers van het fonds. Als verkenner doe je schriftelijk en mondeling verslag van de culturele ontwikkelingen in jouw stadsdeel en help je het AFK specifieke doelgroepen in beeld te krijgen.

Je bezoekt geregeld kunstprojecten die mogelijk zijn gemaakt door het AFK. Ook ondersteun je ons bij Spreekuren en het organiseren van voorlichting (AFK speeddates, Art Talks) campagnes en culturele tours door de stadsdelen. Verder lever je pro-actief een bijdrage aan de beeldblog AFK in de Stad rond projecten in jouw stadsdeel. Het gaat om een flexibele functie voor twee jaar op basis van een vrijwilligersvergoeding.

Onze cultuurverkenner Zuidoost:

- Is een jonge enthousiaste Amsterdammer met een passie voor kunst en cultuur
- Heeft een relevant cultureel netwerk binnen stadsdeel Zuidoost (al dan niet vanwege zijn/haar werkzaamheden binnen de sector)
- Is nieuwsgierig, actief en houdt de culturele trends en ontwikkelingen in Zuidoost scherp in de gaten
- Is woon- of werkzaam binnen Zuidoost
- Kan op verschillende niveaus communiceren en informatie helder vertalen, zowel in woord, beeld als in (maandelijks) geschreven verslagen
- Voelt zich thuis in een zelfstandige functie en heeft netwerkkwaliteiten
- Weet talent en kwaliteit binnen de kunst te herkennen

Het AFK biedt:

- De mogelijkheid om namens het AFK in Zuidoost actief te zijn binnen de kunst- en cultuursector
- Het uitbouwen van een interessant en uitgebreid netwerk in de Amsterdamse culturele wereld
- Een flinke inhoudelijke kennismaking met het reilen en zeilen van het kunstfonds van de hoofdstad
- De ruimte om mee te denken met het beleid van het AFK en deel te nemen aan AFK evenementen en activiteiten (waaronder de maandelijkse Spreekuren voor kunstenaars en culturele organisaties)
- De mogelijkheid om uiteenlopende culturele projecten en voorstellingen in de hele stad te bezoeken
- Een passende vrijwilligersvergoeding

Reageren

Stuur jouw motivatie en CV vóór maandag 23 juli 2018 aan Lot Dercksen, manager communicatie en marketing van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, via secretariaat@afk.nl. Vragen? Bel: 020 – 52 00 520 of mail secretariaat@afk.nl. Kijk ook op onze website: www.afk.nl.